1. Programın amacı

Programımızın amacı Matematiği farkında olmadan da olsa hayatımızda her an kullandığımızı öğrencilerin fark etmesini sağlamak ve bu sayede Matematiğin korkulan bir ders olmaktan çıkıp hayatımızın içinden bir parça olduğunu, her alanda kullandığımız bir iletişim yolu olduğunu göstermek.

Gün boyunca çeşitli matematik oyunları oynanacaktır ve öğrencilerin hem matematiği kullanarak hem yarışma heyecanı yaşayarak hem de yaratıcılıklarını kullanarak keyifli ve eğlenceli bir gün geçirmeleri sağlanacaktır.

1. Programın akışı

Okula Giriş

(09:00 - 09:30)

Açılış Töreni

(09:40 – 10:20)

Sıradaki Kim

(10:30 - 11:00)

Her katılımcı okuldan birer temsilci (6 öğrenci) üçgen şeklinde sıralanan sandalyelerin en arka sırasına oturur. Öğrencilere matematik bilgi soruları verilir. En hızlı çözen 5 öğrenci bir ön sıraya geçer (1 kişi yarışmadan elenir). Kalan 5 öğrenci arasından tekrar en hızlı çözen 4 öğrenci bir ön sıraya daha geçer ve bu şekilde tek öğrenci kalana kadar devam edilir. Elenmeden sona kalan öğrenci yarışmanın birincisi olur. Amaç yarışma ortamında hızlı ve doğru bir şekilde matematik bilgi sorularını çözebilmektir. (Katılımcı okul sayısına göre birkaç farklı üçgen grup yapılabilir)

Matematik İçin Koşuyoruz

(11:15 – 11:45)

Okulun çeşitli yerlerine QR kodlar asılır. Öğrencilerin ellerine QR kodların asılı olduğu mekanları gösteren temsili bir harita verilir. Her okuldan 2şer temsilci okulun farklı yerlerinde bulunan QR kodlarda çıkan matematik genel kültür sorularını cevaplayıp bir sonraki QR koda ilerleyip soruları bitirmeye çalışır. Bu yıl seçtiğimiz matematik bilim adamı Srinivasa Ramanujan hakkında ve matematik genel kültür  sorularımız olacaktır. Amaç hızlı hareket etmek, haritayı doğru yorumlamak ve soruları doğru cevaplamaktır. Bitirme süreleri ve doğru cevap sayılarına göre birinci belirlenir.

Kıyafet Yarışması

Grup 1(10:30-10:50)

Grup 2(11:00-11:20)

Öğrencilere renkli kağıtlar (el işi kağıtları, krepon kağıtları gibi) ve çeşitli malzemeler dağıtılır. Öğrenciler bu malzemelerle yaratıcılıklarını kullanarak çeşitli geometrik şekiller oluşturur ve kendilerine balo kıyafeti yapmaya çalışırlar. En yaratıcı eser jüri tarafından seçilir.

Ödül Töreni

12.00-12.40

Her yarışmada birinci olan gruplar ödüllendirilir.

Öğle Yemeği

12.40-13.10

1. Şartname

Değerli Matematik Öğretmenleri,

09.03.2018 Cuma günü okulumuzda “SAC Matematik Günü” düzenlenecektir. Matematik yarışmaları, oyunları ve aktiviteleri düzenlenecektir.

Yarışmanın içeriği: Her okul 1 Sıradaki kim yarışması, 2 matematik için koşuyoruz yarışması ve 2 tane de baloya gidiyoruz yarışması için olmak üzere toplam 5 lise öğrencisinden oluşan bir takım ve en az bir görevli matematik öğretmeni ile katılacaktır. Aynı öğrenciler farklı yarışmalara da katılabilirler. Ancak yarışma saatlerini de dikkate almaları gerekecek. Öğrenciler sunum bittikten sonra üç farklı matematik oyunu oynayacaktır ve her oyunun birincisi seçilecektir.

Birinci yarışma matematik bilgi, ikincisi yine matematik ancak genel kültür  soruları içeren ve biraz da öğrencileri koşturacağımız, üçüncüsü ise geometrik şekillerden yararlanarak kıyafet tasarlama yarışmalarıdır.

Sizleri de SAC Matematik Günü RAMANUJAN’da görmekten mutluluk duyarız.

Katılım için lütfen formu 01.03.2018 gününe kadar doldurunuz.

Her yarışmanın birincileri Swatch Saat ile ödüllendirilecektir.

(09 Mar 2018)