2017-2018 AKADEMİK YILI HAZIRLIK SINIFI KONTENJANI DOLMUŞTUR.

2018-2019 AKADEMİK YILI İÇİN KAYIT KABUL ŞARTLARI BU SAYFADAN DUYURULACAKTIR.

2017-2018 Kayıt Takvimi ve Kılavuzu’nu görüntülemek için lütfen tıklayınız.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Lise Hazırlık Sınıfı Veli Mektubu için lütfen tıklayınız.

Mali Destek Bursu başvuruları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

SEV AMERICAN COLLEGE - ÖZEL SEV LİSESİ

2017-2018 ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK SINIFINA ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI

SEV American College - Özel SEV Lisesi, 19/02/2015 tarihinde onaylanan kurum yönetmeliği çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulanan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin TEOG sınav sonuçlarına göre öğrenci alacaktır.

Öğrencilerin, birinci dönem TEOG sınavında bu derslerden aldıkları sonuçlar, yapılacak olan ikinci dönem TEOG sınav sonuçlarıyla toplanıp ikiye bölünecek; elde edilen puan öğrenci kayıtlarımızda esas alınacaktır.

SEV American College - Özel SEV Lisesi Kayıt Puanı (SAC KP) olarak adlandıracağımız bu puan hesaplanırken, I. ve II.TEOG sınavlarının ağırlıkları aynı olacak, yukarıda listelenen dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacaktır. Öğrencinin kayıt puanı 400 tam puan üzerinden hesaplanacaktır.

Okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dahil edilmeyecektir.

Örneğin; aşağıdaki çizelgede gösterilen puanları alan bir öğrencinin

I.TEOG

II.TEOG

TÜRKÇE

MATEMATİK

FEN BİLİMLERİ

İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK

KP'si  (100 + 100 + 90 + 100 + 90 + 90 + 95+ 100)/2 = 382, 5000 dir.

TEOG sonuçlarına göre gelecek aday  öğrencinin SAC KP’sinin, ilan edilen taban puana eşit veya üzerinde olması durumunda, bu aday önkayıt yaptırabilecek, asil ya da yedek listedeki yerine göre de okulumuza kayıt olabilecektir. Puan hesaplaması yapmak için tıklayınız.

SAC KP’leri eşit olan adayların sırasıyla;

* Türkçe sınavları toplam puanına,

* Matematik sınavları toplam puanına,

* Fen Bilimleri sınavları toplam puanına,

* T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavları toplam puanına bakılacaktır.

Eşitliğin devam etmesi halinde yaşı küçük adaya öncelik verilecektir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.