Kuruluş tarihi

Öğrenci sayısı

2016 – 2017

Öğrenci sayısı:  424

Hazırlık - 12. sınıf olmak üzere beş seviye bulunmaktadır. Hazırlık zorunludur.

Hazırlık sınıfı eğitim programı

Yoğun İngilizce, 2.Yabancı Dil , Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Resim, Beden Eğitimi, Müzik, Rehberlik

Okula kabul edilen öğrencilerden beklenen İngilizce dil yeterlik düzeyi

Okula kayıt yaptıracak öğrencilerin İngilizce bilmeleri gerekli değildir.

Yabancı dilde eğitim

Türk kültür dersleri dışında tüm dersler İngilizce olarak verilir.

Sunulan İkinci Yabancı Dil Seçenekleri

Almanca, İspanyolca, Fransızca

Seçmeli dersler (9. sınıftan itibaren)

Çağdaş Türk ve Dünya tarihi, Alman/Fransız edebiyatı, Public speaking (hitabet), gazetecilik, drama, web tasarım ve animasyon, kimya/fizik AP hazırlık, v.b.

IB Diploma Programı

SAC, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'ndan gelen resmi onay ile Mayıs 2016'da IB Dünya Okulu olmuştur.

Öğretmen sayısı

2016-2017 öğrenim yılında okulumuzda 60 öğretmen görev yapmaktadır.

Öğretmen sayımızın % 25’i yabancıdır. Yabancı öğretmenler, İngilizce ve diğer branşlarda derslere girmektedir.

Nasıl öğrenci alıyor?

TEOG Sınavı, Özel Okullar Yerleştirme Puanı’na (ÖYP)  göre öğrenci almaktadır.

ÖYP: Merkezi Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji Bilgisi sınavları ile öğrencinin 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanından oluşmaktadır.

Hazırlık sınıfına iki şekilde öğrenci alınmaktadır. SEV Ortaokulundan gelenler not ortalamalarına göre alınırken, diğer öğrenciler TEOG sınavı özel okullar yerleştirme puanına göre alınmaktadır.

Ortalama sınıf mevcudu

10.sınıflarda 18

9. sınıflarda 23

Hazırlık sınıfında 20

Yatılı öğrenci sayısı

Okulda yatılılık bulunmamaktadır.

Okul saatleri

8.00 – 15.20 (Cuma hariç); Cuma günleri 8.00-13.30

Okul etkinlikleri

SAC Fest, Halloween Kostüm Yarışması, Highlights, Frankofoni Günü, Akademik Dürüstlük Haftası, Solea İspanyolca Şenliği, CERN Gezisi, Ülkeni SEV Dünyaya Tanıt Projesi, “Benimle Oynar mısın?” Sosyal Sorumluluk Projesi, SAC Konuşmaları, Hıdırellez Şenliği, Cebimde Kelimeler, Dünya Çevre Günü vs.

Sosyal kulüplerden bazıları

Model Birleşmiş Milletler (MUN), Drama, Public Speaking, Genç Girişimcilik, Latin Dansları, Yağlı Boya, Badminton, Masa Tenisi, Basketbol, Futbol, Orkestra, Yemek Sanatları, Show Choir ve benzeri etkinliklerden oluşan 40’a yakın kol ve kulüp seçeneği bulunmaktadır.