Hem müsabakaya hem de bedensel egzersiz ve kondisyona yönelik spor, akademik programın koşullarını tamamlamak için gereklidir. Öğrenciler zihinsel kapasitelerini akademik programla zorlarken, bedensel kapasitelerini spor programı ile geliştirirler. SAC öğrencileri altyapıları olan spor branşlarında yarışmalara katılmanın yanı sıra, insan kinetiğinin başka alanlarını da keşfedebileceklerdir. Spor çalışmaları ile SAC öğrencileri, hem bir takımın lideri, hem de etkili bir üyesi olmanın anlamını keşfetme fırsatı bulacaklardır.

Öğrenciler derslerden kalan boş zamanlarını basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, gibi sporlar yaparak geçirirler. Öğrencilerin sporun sağlık için önemini kavraması, takım çalışmasını öğrenmesi, liderlik davranışları geliştirmesi, sporla ilgili temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları edinmesi için sporun tüm alanlarında etkinlikler düzenlenir.

OKUL TAKIMLARIMIZ

• Basketbol (kız-erkek)
  • Voleybol (kız)
  • Masa Tenisi (kız-erkek)
  • Badminton (kız-erkek)
  • Futsal (erkek)
  • Yüzme (erkek)
  • Dans (kız)
  • Kayak (kız-erkek)
  • Okçuluk (erkek)
  • Kürek (erkek)
  • Eskrim (erkek)

Takımlar yeni gelen öğrencilerle her yıl yenilenir. Her takım İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği resmi ve özel yarışmalara katılarak SAC’yi okul dışında temsil eder.

Okul İçi Etkinlikleri

Öğrencilerimizin, öğle tatillerini etkin, enerjilerini de olumlu kullanabilmeleri için yıl içine yayılmış şekilde, öğle saatinde farklı spor branşlarında turnuvalar düzenlemekteyiz.

• Ferdi Masa Tenisi Turnuvası
  • Strike Futbol Turnuvası
  • Spike Voleybol Turnuvası
  • Shootout Basketbol Turnuvası

Okul Dışı Etkinlikleri

• SEV Okulları Spor Festivali - Tarsus
  • Marmaris Gökova Yelken Kampı
  • 29 Ekim “Cumhuriyet ve Demokrasiye Saygı”  Bisiklet Turu
  • Uluslararası İstanbul Avrasya Maratonu
  • ÖZÜ CUP Turnuvası
  • UAA Kasım Turnuvası

Ayrıca, hem SEV bünyesinde hem de diğer özel okullar tarafından düzenlenmekte olan tüm turnuvalara katılım gösterilerek takımların okul dışında daha etkin olmaları sağlanmaktadır.

Spor takımlarımızla ilgili başarı haberlerine ulaşmak için Haber Merkezi’ni ziyaret ediniz.