19. Rehberlik Sempozyumu: Daha Barışçıl Bir Okul İklimine Doğru

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin geleneksel etkinlikleri kapsamındaki Rehberlik Sempozyumu’nun on dokuzuncusu, bu yıl SEV Amerikan Koleji tarafından düzenlenecektir.

Kişiler arası ilişkilerde saygının ve desteğin hissedildiği, bireysel farklılıklara saygı gösterilen, okulun tüm paydaşlarının birbirine katkı sağladığı bir okul iklimi yaratmak tüm eğitim kurumlarının önceliklerindendir.

Öğrenciler arası ilişkilerde akran baskısı ve zorbalık, olumlu okul iklimini tehdit eden en önemli etkenler arasındadır. Okulun kurallarını yöneten ve güvenliğini sağlayan okul yöneticileri ile rol model yetişkin konumundaki öğretmenler ve psikolojik danışmanlar birlikte çalışarak bu ortama olumlu katkı sağlarlar.

Sempozyumumuz, akran baskısı ve zorbalığın türleri ve okul yaşantısındaki görünümleri ile ilgili uzman konuşmacıların sunumlarına ek olarak, hem psikoloji hem de eğitimbilim çerçevesindeki uygun müdahale örneklerini içeren deneyim paylaşımlarına yer vermektedir. Ayrıca koruyucu ve önleyici bir bakış açısı dahilinde okul paydaşlarının olumlu okul iklimine katkı alanları çok boyutlu olarak ele alınacaktır.

“Daha Barışçıl Bir Okul İklimine Doğru” başlıklı sempozyumumuz, öğretmenler, okul yöneticileri, psikolojik danışmanlar, veliler ve eğitimle ilgilenen herkesin katılımına açıktır.

SEV Amerikan Koleji

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü

Program içeriği aşağıda yer almaktadır.

Kayıt için son tarih, 10 Mart 2017 Cuma günü saat 17.00'dir.

Programa kayıt olmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

A) Bireysel Başvurular için:

1) Aşağıda yazılı olan ödeme detaylarıyla birlikte hesap numarasına ödemenizi gerçekleştiriniz ve dekont numarasını not ediniz.)

*Özel Okullar Derneği’ne Bağlı Bir Okulda Çalışanlar için 60TL

*Normal Katılımcılar için 80TL

2) Buraya tıklayarak Kayıt Formu’nu doldurunuz. (Ödemenin ardından dekont numarasını formda bulunan alana eklemeyi unutmayınız.)

Ödeme Bilgileri

ÖZEL SEV LİSESİ İKTİSADİ İŞLETMESİ

YAPI KREDİ BAĞLARBAŞI

VADESİZ  (95537936)
TR53 0006 7010 0000 0095 5379 36

B) Kurumsal Başvurular için:

Kurumsal başvuru dokümanı için tıklayınız.

Yukarıdaki linkte bulunan excel dokümanını bilgisayarınıza indirip doldurduktan sonra

Erol Hiçyılmaz (ehicyilmaz@sevkoleji.k12.tr - 02166252700 / 2784) veya

Fatma Akyüz (fakyuz@sevkoleji.k12.tr - 02166252700 / 2778) ile iletişime geçebilirsiniz.

Not: Sempozyum sonunda tüm katılımcılara sertifika verilecek olup, kayıt ücretine yemek ve servis hizmeti dahildir. Servis kullanmak isteyen katılımcılar için aşağıda belirtilen noktalardan servis imkanı sağlanacaktır. İngilizce oturumda simultane çeviri yapılacaktır.

Servis Noktaları:

Servis hareket saatleri sabah 7.30, akşam 16.30 olup, servis noktaları aşağıdaki gibidir:

Kadıköy (Haldun Taner Sahnesi önü)

Üsküdar (Eminönü-Üsküdar Vapur İskelesi önü)

Sorularınız için;

info@sevkoleji.k12.tr