İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) bilim insanları evrenin sırrını anlamak için birçok farklı bilimsel çalışmalar yapmaktadırlar. Evrenin sırrını anlamak için öncelikle maddenin yapısını ve maddeyi birarada tutan kuvvetleri anlamak gerekiyor. Bu amaçla da parçacık hızlandırıcılar kullanılmaktadır. Çarpışmalar sırasında çıkan parçacıkları anlayabilmek, gelişmiş bir teknoloji gerektirmekte ve bu da mevcut teknolojinin sınırlarını zorlamaktadır. Bu anlamda CERN’de hem temel bilimler araştırılmakta hem de teknolojinin gelişimine katkıda bulunulmaktadır. Tüm bu önemli gelişmeleri merak eden bir grup SAC hazırlık sınıfı öğrencisi CERN’de yapılan bu çalışmaları yakından görmek, kafalarında var olan soruların yanıtlarını bulabilmek ve zihinlerinde gelecekte daha neler olabileceği ile ilgili fikirler oluşturmak için fizik öğretmenleri ile İsviçre’ye gezi düzenlediler. CERN’de çalışmalarını yürüten Türk bilim insanları Umut Köse ve Sezen Sekmen, öğrencilerimize CERN’de yapılan çalışmaları yerlerinde görsel malzemelerle anlatmışlardır. Bu gezi öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal gelişimlerine çok büyük katkılarda bulunmuştur.