Değerlendirme, yarının eğitimini değiştirmenin bugünkü aracıdır.

Assessment is today's means of modifying tomorrow's instruction.

Carol Ann Tomlinson

Ölçme ve Değerlendirme Biriminde tüm çalışmalar uluslararası ölçme ve değerlendirme standartları benimsenerek yürütülür. Alan yazındaki gelişme ve değişmelerin okulun akademik kadrosuyla iş birliği içerisinde tüm öğrenme faaliyetlerine entegre edilmesi sağlanır. Öğrenme süreçlerinin veriye dayalı olarak takibi için analiz ve raporlama çalışmaları gerçekleştirilir. Hizmet içi eğitimler ve proje çalışmalarına destek verilerek öğrenme süreçlerinin geliştirilmesine katkı sağlanır.

Ölçme Değerlendirme Birimi;

·       Güncel ölçme değerlendirme yöntem ve tekniklerinin okula entegrasyonunu sağlama,

·       Ön-Süreç-Sonuç temelli ölçme değerlendirme araçlarının güvenilir, geçerli ve kullanışlı olmalarını sağlama,

·       Öğretmenlerle iş birliği yaparak araç geliştirme ve uygulama süreçlerini yürütme,