Kuruluş tarihi

Öğrenci sayısı

2023 – 2024

Öğrenci sayısı: 607

Hazırlık - 12. sınıf olmak üzere beş seviye bulunmaktadır.

Hazırlık sınıfı eğitim programı

Yoğun İngilizce, 2.Yabancı Dil , Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik, Rehberlik

Okula kabul edilen öğrencilerden beklenen İngilizce dil yeterlik düzeyi

Okula kayıt yaptıracak öğrencilerin İngilizce bilmeleri gerekli değildir.

Yabancı dilde eğitim

Türk kültür dersleri dışında tüm dersler İngilizce olarak verilir.

Sunulan İkinci Yabancı Dil Seçenekleri

Almanca, İspanyolca, Fransızca

Seçmeli dersler (9. sınıftan itibaren)

Çağdaş Türk ve Dünya tarihi, Alman/Fransız edebiyatı, Public speaking (hitabet), gazetecilik, drama, web tasarım ve animasyon, kimya/fizik AP hazırlık, v.b.

IB Diploma Programı

SAC, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'ndan gelen resmi onay ile Mayıs 2016'da IB Dünya Okulu olmuştur.

CIS Akreditasyonu

CIS - Council of International Schools / Uluslararası Okullar Birliği tarafından 2023 yılı Şubat ayında akredite edilmiştir.

Öğretmen sayısı

2023-2024 öğrenim yılında okulumuzda 82 öğretmen görev yapmaktadır.

Öğretmen sayımızın %15’i yabancıdır. Yabancı öğretmenler, İngilizce ve diğer branşlarda derslere girmektedir.

Nasıl öğrenci alıyor?

Hazırlık sınıfına, 8. sınıfı bitiren öğrenciler arasından Merkezi Sınav Sistemi ile öğrenci alır.

Ortalama sınıf mevcudu

12. sınıflarda 17

11. sınıflarda 20

10. sınıflarda 20

9. sınıflarda 22

Hazırlık sınıfında 16

Yatılı öğrenci sayısı

Okulda yatılılık bulunmamaktadır.

Okul saatleri

07.50 – 14.40

Okul etkinlikleri

SAC Fest, Halloween Kostüm Yarışması, Highlights, Frankofoni Günü, Akademik Dürüstlük Haftası, Solea İspanyolca Şenliği, CERN Gezisi, Ülkeni SEV Dünyaya Tanıt Projesi, “Benimle Oynar mısın?” Sosyal Sorumluluk Projesi, SAC Konuşmaları, Hıdırellez Şenliği, Cebimde Kelimeler, Dünya Çevre Günü, TEDxSAC, Batık Hikayeler vs.

Sosyal kulüplerden bazıları

Model Birleşmiş Milletler (MUN), Drama, Public Speaking, Genç Girişimcilik, Latin Dansları, Yağlı Boya, Badminton, Masa Tenisi, Basketbol, Bayrak Futbolu, Orkestra, Yemek Sanatları, Maker, Robotik, Girişimcilik ve benzeri etkinliklerden oluşan 50’ye yakın kol ve kulüp seçeneği bulunmaktadır.