"BAŞARI MUTLULUĞUN ANAHTARI DEĞİLDİR,

MUTLULUK BAŞARININ ANAHTARIDIR.

EĞER YAPTIĞINIZ İŞİ SEVİYORSANIZ, BAŞARILI OLURSUNUZ…"

Albert Schweitzer

HEDEFLER

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi öğrencilerin duygusal, sosyal, akademik ve mesleki gelişimlerine rehberlik etmek, ihtiyaç duydukları konularda psikolojik danışmanlık desteği vermek üzere kurulmuştur.  Öğrencilerin kendine güvenen, bağımsız, ruhsal olarak sağlıklı ve ne istediğini bilen bireyler olmalarını, kendilerini gerçekleştirmelerini hedefler.

ETKİNLİKLER

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi öğrencilerle aşağıda belirtilen alanlarda bireysel ya da grup çalışmaları yürütür.

• Kişisel Rehberlik
    • Okula adaptasyon
    • Ergenliğin getirdiği bedensel ve duygusal değişimlere uyum sağlayabilme
    • Olumlu benlik algısı geliştirme
    • Özgüven
    • İletişim becerileri ve empati kurabilme
    • Kriz yönetimi

• Kariyer planlama
    • Üniversiteler
    • Yurt dışı eğitim

Öğrenciler ile yapılan çalışmaların yanı sıra velilerin gereksinimleri de göz önünde bulundurularak  zaman zaman, anne- baba okulu, yaşantı grupları, paylaşım toplantıları planlanarak, çeşitli konularda seminerler düzenlenir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi öğrenci-öğretmen ve veli iş birliği içerisinde çalışırken, gönüllülük, gizlilik ve  güvenilirlik ilkelerini temel alarak çalışmalarını yürütür.