Hem müsabakaya hem de bedensel egzersiz ve kondisyona yönelik spor, akademik programın koşullarını tamamlamak için gereklidir. Öğrenciler zihinsel kapasitelerini akademik programla zorlarken, bedensel kapasitelerini spor programı ile geliştirirler. SAC öğrencileri altyapıları olan spor branşlarında yarışmalara katılmanın yanı sıra, insan kinetiğinin başka alanlarını da keşfedebileceklerdir. Spor çalışmaları ile SAC öğrencileri, hem bir takımın lideri, hem de etkili bir üyesi olmanın anlamını keşfetme fırsatı bulacaklardır.

Öğrenciler derslerden kalan boş zamanlarını fitness, pilates, basketbol, tenis, voleybol, futbol, masa tenisi gibi sporlar yaparak geçirirler. Öğrencilerin sporun sağlık için önemini kavraması, takım çalışmasını öğrenmesi, liderlik davranışları geliştirmesi, sporla ilgili temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları edinmesi için sporun tüm alanlarında etkinlikler düzenlenir.

OKUL TAKIMLARIMIZ

• Basketbol (kız-erkek)
  • Voleybol (kız)
  • Masa Tenisi (kız-erkek)
  • Badminton (kız-erkek)
  • Futsal (erkek)
  • Yüzme (kız-erkek)
  • Dans (kız-erkek)
  • Kayak (kız-erkek)
  • Okçuluk (kız-erkek)
  • Eskrim (erkek)
  • Hentbol (erkek)
  • Bilek Güreşi (erkek)

Takımlar yeni gelen öğrencilerle her yıl yenilenir. Her takım İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği resmi ve özel yarışmalara katılarak SAC’yi okul dışında temsil eder.

SAC SPOR KOMPLEKSİ

Özel SEV Lisesi Çekmeköy Kampüsündeki Spor Tesisleri 3500 m²'lik geniş bir alan üzerine kurulmuştur. İçerisinde;

• Kapalı Basketbol Sahası,
  • Kapalı Voleybol Sahası,
  • Modern Fitness, Crossfit ve Cardio Salonu,
  • Pilates Salonu,
  • Çok Amaçlı Dans Odası
  • Toplam 10 adet Soyunma Odası
  • Tırmanma Duvarı
  • Derslik
  • Açık Tenis kortu,
  • Yapay Çim Futbol Sahası bulunmaktadır.

Ayrıca, Fitness salonundan öğrenciler ve öğretmenler okul çıkışı ve hafta sonu da yararlanabilirler.

ETKİNLİKLER

Okul İçi Etkinlikleri

Öğrencilerimizin, öğle tatillerini etkin, enerjilerini de olumlu kullanabilmeleri için yıl içine yayılmış şekilde, öğle saatinde farklı spor branşlarında turnuvalar düzenlemekteyiz.

• Ferdi Masa Tenisi Turnuvası
  • Strike Futbol Turnuvası
  • Spike Voleybol Turnuvası
  • Shootout Basketbol Turnuvası

Okul Dışı Etkinlikleri

• SEV Okulları Spor Festivali
  • Marmaris Gökova Yelken Kampı
  • 29 Ekim “Cumhuriyet ve Demokrasiye Saygı”  Bisiklet Turu
  • Uluslararası İstanbul Avrasya Maratonu
  • ÖZÜ CUP Turnuvası
  • UAA Kasım Turnuvası
  • Uludağ Kayak&Snowboard Kampı
  • United World Games Turnuvası

Ayrıca, hem SEV bünyesinde hem de diğer özel okullar tarafından düzenlenmekte olan tüm turnuvalara katılım gösterilerek takımların okul dışında daha etkin olmaları sağlanmaktadır.

Spor takımlarımızla ilgili başarı haberlerine ulaşmak için Haber Merkezi’ni ziyaret ediniz.