Okul Başdanışmanı’nın Mesajı

SEV Amerikan Koleji (SAC) olarak sekizinci yılımızı kutlarken hepinize hoş geldiniz diyoruz. Kısa sürede hızla büyüdük. 2019 Ağustos ayı itibarıyla 100'den fazla öğretmenimizle 600’ü aşan öğrenci sayısına ulaştık. Bağlı bulunduğumuz Sağlık ve Eğitim Vakfından ve kardeş okullarımızdan aldığımız destek, miras ve kültürle yolumuza devam ediyoruz. Aynı zamanda, SEV ailesinin en yeni (ve en gururlu) üyesi olarak kendi okul kültürümüzü ve kimliğimizi oluşturmak için çalışıyoruz.

Okulumuzun dünya standartlarında bir spor kompleksi, muhteşem bir IT altyapısı ve kendini işine ve eğitime adamış bir çalışan ve öğretmen kadrosu bulunmakta. Global düşünce, toplumsal farkındalık, başkalarına ve çevreye saygı, okulumuzun değerleri arasındadır. Misyonumuzun en temelinde yer alan ise, öğrencilerimize en yüksek kalitede eğitimi, İngilizce dilinin gelişimine yaptığımız vurguyla ve müfredatımızın birçok bölümünü İngilizce olarak okutarak sağlamaktır. Öğrencilerimizi hem yurt içinde hem de yurt dışındaki prestijli üniversitelere yerleştirmeye devam etmeyi amaçlıyoruz.

SAC olarak ileriye doğru yürümeye devam ederken, öğrencilerimizin hem ders için öğrenme fırsatlarını güçlendirmek ve geliştirmek hem de ders dışı etkinlik faaliyetlerini zenginleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. IB programımıza, Uluslararası Okullar Birliği (CIS) tarafından belirlenmiş olan akreditasyon süreci standartlarına uyum sağlamaya ve zaten güçlü olan MEB müfredatını daha da güçlendirmeye kararlılıkla bağlıyız. Modern kampüsümüzle birlikte, yenilikçi eğitim anlayışı, teknoloji alanındaki başarıları ve kendine özgü kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikleri ile ünlenen okulumuzun bu ününü daha da ileri götüreceğimizi umuyoruz.

SAC’nin Başdanışmanı olarak, okulumuza liderlik etmiş saygın ve seçkin yöneticilerimizin izinden yürüyecek olmaktan ve bundan sonraki yolculuğunda SAC’ye liderlik etme fırsatını bulmaktan dolayı gurur, onur ve heyecan duymaktayım. Bu yolculukta sizlerle bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Michael Wilkinson

Başdanışman

Okul Müdürü'nün Mesajı

Geleceğe açılan kapı olan SEV Amerikan Kolejine (SAC) hoş geldiniz. Ülkemizde 1800'lü yıllardan beri varlık gösteren Amerikan Kolejlerini çatısı altında toplayan Sağlık ve Eğitim Vakfının (SEV) en yeni okulu olarak, Eylül 2014’te eğitim-öğretime başlayan okulumuz geçmişten aldığı bilgi ve deneyimlerle, öğrencilerini nitelikli ve bütünsel bir öğrenme ortamında geleceğe hazırlamaktadır.

Kendine, başkalarına ve çevreye saygı prensibiyle, öğrencilerimize güvenli, dinamik, motive edici ve çok dilli bir öğrenim ortamında, en yüksek standartlar ve normlarda eğitim-öğretim-öğrenim sağlanmaktadır. Misyonumuz ve hedeflerimiz doğrultusunda, çok dilli, kültürlerarası anlayış düzeyi yüksek ve sosyal sorumluluğu olan küresel vatandaşlar yetiştirmek üzere, okulumuzda ulusal programın yanı sıra, uluslararası programlar (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı) donanımlı ve yetkin Türk ve yabancı eğitim kadromuzca uygulanmaktadır. Başarılı geçen üyelik ziyareti sonrası, Uluslararası Okullar Birliği (CIS) akreditasyon sürecini Şubat 2023'te tamamlamış ve akredite olmuştur.

Eğitim-öğretim dilimiz İngilizce ve Türkçe olup, Matematik ve Fen Bilimleri dersleri İngilizce verilmektedir. İkinci yabancı dil olarak ise, Almanca, Fransızca ve İspanyolca dil seçeneklerini sunmaktayız. Birinci ve ikinci yabancı dil programıyla, öğrencilerimiz TOEFL, IELTS, DELE, DELF, FIT, Avrupa Dil Pasaportu gibi uluslararası dil sınavlarında başarı göstermektedirler.

Mükemmeliyetçi eğitim programlarımız dışında, ders dışı müfredat programlarımızla da öğrencilerimiz geleceğe en yüksek kalite standartlarıyla hazırlanmaktadır. Bu programlardan bazıları, Türkiye içinde ve yurt dışında yapılan Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansları, Uluslararası Okul Tiyatroları (ISTA) konferansları, Avrupa Gençlik Parlementosu konferansları, TÜBİTAK yarışmaları, CERN ziyareti, ülkelere kültürel geziler, müzik ve sanat incelemeleri ile ulusal ve uluslararası toplum hizmetleri projeleridir.

Okulumuz fiziki anlamda da geleceğe açılan bir merkezdir. Son teknoloji ile donatılmış fen ve bilgisayar laboratuvarları, kapsamlı kütüphane, sanat merkezi, müzik merkezi, inovasyon ve girişimcilik merkezi, konferans salonu ve oditoryum, üç boyutlu yazıcılar (3d printer) ve bilgisayar laboratuvarlarının yanı sıra, tüm sınıflarda bulunan smart boardlar ile, SAC'de teknoloji okulun en temel bir parçasıdır. Okulumuzda bulunan SAC X-Zone Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, bir proje geliştirme alanı olarak öğrencilerimizin Robotik ve Maker gibi birçok etkinliği gerçekleştirmesine imkân vermektedir. Öğrencilerimiz, bu yenilikçi ve girişimci düşünce tarzıyla, birçok ulusal ve uluslararası başarılar elde etmişlerdir.

Mutlu ve başarılı bir öğrenim hayatı için, psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi desteğiyle öğrencilerimize yakından öğrenim koçluğu yapılmakta olup, akademik, sosyal, psikolojik ihtiyaçları yakından takip edilmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerimizin güvenlik ve refahını sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme Belgesi ve Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) Çocukların Korunmasına ilişkin standartlar ışığında, okulumuzda Çocuk Koruma Politikası bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin liderlik vasıflarını öne çıkarabilmek üzere kurulan ve sınıf temsilcilerinden oluşan Öğrenci Birliğimiz bilimsel, sanatsal ve sosyal etkinlikler düzenler, Okul Aile Birliği toplantılarına katılır, dönemsel olarak yaptıkları öğrenci anketleri ile okula yapıcı geri bildirim sunarlar. Fark yaratan bu nitelikleriyle, öğrencilerimiz yurt içi ve yurt dışında bulunan üniversitelerden çok önemli kabuller almaktadır.

SEV Amerikan Koleji olarak, sizleri Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, öz güvenli, iletişim becerileri güçlü, geleceğin aydınlık bireylerinin yetiştiği okulumuza geleceği keşfetmek üzere davet ediyoruz.

Sevgi ve saygılarımla,

Dr. Akın Metli