Okul Başdanışmanı’nın Mesajı

Onuncu yılımızı geride bırakırken SEV Amerikan Koleji olarak büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz altı yıl boyunca Baş Danışman olarak görev yapma ayrıcalığına sahip oldum ve önemli başarıların yaşandığı bir dönemde topluluğumuza rehberlik ettim. Dünya standartlarında eğitim verme taahhüdümüzün bir kanıtı olarak, Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) tarafından tam akredite edilmekten gurur duyuyoruz.

Akademik sonuçlarımız, öğrenci kayıtlarının sürekli olarak yüksek olması ve IB ortalamamızın küresel standartları aşması ile kendini göstermektedir. Etik yaklaşımımızın merkezinde yer alan uluslararası düşüncelere, sosyal farkındalığa ve çevreye saygıya değer veren bir öğrenme kültürünü teşvik etmeye kendimizi adadık.

Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın ve kardeş okullarımızın zengin mirasından ve desteğinden yararlanmakla birlikte SEV Amerikan Koleji, kendine özgü bir kimlik oluşturmuştur. Son teknoloji tesisler, güçlü bir BT altyapısı ve olağanüstü bir öğretim kadrosu ile öğrencilerimize dinamik ve yenilikçi bir öğrenme ortamı sağlıyoruz.

İleriye baktığımızda, hem akademik mükemmellik hem de bütünsel öğrenci gelişimi konusundaki kararlılığımız devam ediyor. IB programımızı güçlendirmeye, en yüksek CIS akreditasyon standartlarına bağlılığı sağlamaya ve Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını titizlikle geliştirmeye devam ediyoruz.

SEV Amerikan Koleji'ne bu önemli yılda liderlik etmekten büyük gurur duyuyorum. Önümüzdeki heyecan verici yolculuğu ve sizleri bu enerjik topluluğumuzda ağırlamayı dört gözle bekliyorum.

Michael Wilkinson

Başdanışman

Okul Müdürü'nün Mesajı

Geleceğe açılan kapı olan SEV Amerikan Koleji'ne (SAC) hoş geldiniz! 2014 yılının Eylül ayında Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) bünyesinde kurulan SAC, 1800'lerden beri ülkemizde var olan Amerikan kolejlerinin mirasını ileriye taşımaktadır. Geçmişin bilgeliğinden yararlanarak, öğrencilerimize nitelikli, bütüncül ve geleceğe yönelik bir öğrenme ortamı sunuyoruz.

SAC, öğretim ve öğrenimde mükemmellik, yenilikçilik ve çevre bilincinde tanınmış, etik değerlerin ve küresel vatandaşlığın geliştiği ilham verici bir öğrenen organizasyon olmayı hedeflemektedir. SAC'de, kendine, başkalarına ve çevreye saygı gibi temel değerler rehberimizdir. Kampüsümüz, öğrencilere potansiyellerini gerçekleştirmeleri için güvenli, ilham verici ve motive edici bir ortam sunar.

Hem ulusal müfredat (MEB) hem de Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı temelinde güçlü bir eğitim sunan SAC, öğrencilerine yüksek düzeyde sosyal sorumluluk ve kültürlerarası anlayış sahibi, küresel düşünceli, çok dilli bireyler yetiştirme misyonunu üstlenmektedir. Hem Türk hem de yabancı öğretmenlerden oluşan çeşitli ve deneyimli kadromuz, öğrencilerimizin en yüksek kalitede eğitim almasını sağlar. Şubat 2023'te SAC, Uluslararası Okullar Konseyi'nden (CIS) tam akreditasyon alarak eğitimde mükemmellik ve uluslararası standartlara olan bağlılığını kanıtlamıştır.

SAC, Türkçe ve İngilizce olarak eğitim vermekte olup, Matematik ve Fen grubu dersleri İngilizce öğretilmektedir. Çok dilliliğe olan bağlılığımızın bir parçası olarak, öğrencilerimize ikinci yabancı dil olarak Almanca, Fransızca veya İspanyolca seçenekleri sunmaktayız. Kapsamlı dil programlarımız sayesinde öğrencilerimiz TOEFL, IELTS, DELE (İspanyolca), DELF (Fransızca), FIT (Almanca) gibi uluslararası dil sınavlarında sürekli olarak başarı göstermektedirler.

Akademik programlarımızın yanı sıra, SAC, öğrencilerimizin eğitim deneyimlerini zenginleştirmek için çok çeşitli ders dışı etkinlikler sunmaktadır. Bunlar arasında Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansları, Uluslararası Okul Tiyatroları (ISTA), Avrupa Gençlik Parlamentosu, TÜBİTAK yarışmaları, CERN ziyaretleri, kültürel geziler, müzik ve sanat çalışmaları ile ulusal ve uluslararası toplum hizmeti projeleri yer almaktadır.

Kampüsümüzdeki yenilikçilik ve teknolojiye olan bağlılığımız, son teknoloji bilim laboratuvarları, her sınıfta akıllı tahtalar, 3D yazıcılar, bilgisayar laboratuvarları ve SAC X-Zone Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile kendini göstermektedir. Robotik, Maker kulüpleri ve diğer proje bazlı girişimlerle öğrencilerimiz, girişimcilik ve yaratıcılık ruhunu somutlaştırarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda üstün başarı göstermektedirler.

SEV Amerikan Koleji olarak vizyonumuz, yaşam boyu öğrenen, eleştirel düşünen küresel vatandaşlar olan geleceğin liderlerini yetiştirmektir. İletişim becerileri güçlü, özgüveni yüksek ve Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına derin bağlılık gösteren bireyler geliştirmeye kararlıyız. Öğrenci Profilimizde belirtildiği gibi, SAC öğrencileri dayanıklılık, yenilikçilik ve etik sorumluluk gibi niteliklere sahiptir; ki bunlar sürekli değişen dünyada başarıya hazırlayan temel özelliklerdir.

SEV Amerikan Koleji'nde gençlerimizi başarıya ve geleceğe ilham vermeye davet ediyoruz.

Saygılarımla,

Dr. Akın Metli