Okul Başdanışmanı’nın Mesajı

SEV Amerikan Koleji (SAC) olarak altıncı yılımızı kutlarken hepinize hoş geldiniz diyoruz. Kısa sürede hızla büyüdük. 2019 Ağustos ayı itibarıyla 100'den fazla öğretmenimizle 600’ü aşan öğrenci sayısına ulaştık. Bağlı bulunduğumuz Sağlık ve Eğitim Vakfı’ndan ve kardeş okullarımızdan aldığımız destek, miras ve kültürle yolumuza devam ediyoruz. Aynı zamanda, SEV ailesinin en yeni (ve en gururlu) üyesi olarak kendi okul kültürümüzü ve kimliğimizi oluşturmak için çalışıyoruz.

Okulumuzun dünya standartlarında bir spor kompleksi, muhteşem bir IT altyapısı ve kendini işine ve eğitime adamış bir çalışan ve öğretmen kadrosu bulunmakta. Global düşünce, toplumsal farkındalık, başkalarına ve çevreye saygı, okulumuzun değerleri arasındadır. Misyonumuzun en temelinde yer alan ise, öğrencilerimize en yüksek kalitede eğitimi, İngilizce dilinin gelişimine yaptığımız vurguyla ve müfredatımızın birçok bölümünü İngilizce olarak okutarak sağlamaktır. Öğrencilerimizi hem yurt içinde hem de yurt dışındaki prestijli üniversitelere yerleştirmeye devam etmeyi amaçlıyoruz.

SAC olarak ileriye doğru yürümeye devam ederken, öğrencilerimizin hem ders için öğrenme fırsatlarını güçlendirmek ve geliştirmek hem de ders dışı etkinlik faaliyetlerini zenginleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. IB programımıza, Uluslararası Okullar Birliği (CIS) tarafından belirlenmiş olan akreditasyon süreci standartlarına uyum sağlamaya ve zaten güçlü olan MEB müfredatını daha da güçlendirmeye kararlılıkla bağlıyız. Modern kampüsümüzle birlikte, yenilikçi eğitim anlayışı, teknoloji alanındaki başarıları ve kendine özgü kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikleri ile ünlenen okulumuzun bu ününü daha da ileri götüreceğimizi umuyoruz.

SAC’nin Başdanışmanı olarak, okulumuza liderlik etmiş saygın ve seçkin yöneticilerimizin izinden yürüyecek olmaktan ve bundan sonraki yolculuğunda SAC’ye liderlik etme fırsatını bulmaktan dolayı gurur, onur ve heyecan duymaktayım. Bu yolculukta sizlerle bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Michael Wilkinson

Başdanışman

Okul Müdürü'nün Mesajı

Türkiye’de 1800’lü yıllardan beri varlık gösteren Amerikan Kolejlerini çatısı altında toplayan Sağlık ve Eğitim Vakfı, SEV Amerikan Koleji (SAC)’nin de köklerini oluşturmaktadır. Bu ailenin en yeni üyesi olan okulumuz kapılarını Eylül 2014’te öğrencilerine açmıştır.

Misyonumuz, öğrencilerimize uluslararası düşünebilmeyi öğrendikleri, kendilerine, başkalarına, ve çevreye saygı bilinci içinde oldukları; 21. yy becerilerini edinmek için ilham aldıkları, güvenli, dinamik, motive edici ve çok dilli bir ortamda en yüksek standartlarda eğitim vermektir.

Misyonumuz ve hedeflerimiz doğrultusunda, okulumuzda eğitim dili İngilizce ve Türkçe’dir. Matematik ve Fen Bilimleri dersleri İngilizce verilmektedir. İkinci Yabancı Dil olarak, Almanca, Fransızca ve İspanyolca dil seçeneklerini de sunmaktayız.

Okulumuzda, IBDP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı) seçeneği de öğrencilerimize sunulmaktadır.

SAC modern bir kampüse, dünya standartlarında bir spor kompleksine, çok başarılı bir bilişim teknolojileri altyapısına, yüksek motivasyonlu ve yetenekli bir öğretmen ve çalışan kadrosuna sahiptir. Sizleri, tüm bu olanakları sunan okulumuzda hayallerinizin ve hedeflerinizin peşinden koşmaya davet ediyoruz.

Okulumuzda bulunan SAC X-Zone proje geliştirme alanı, öğrencilerimizin Robotik ve Maker gibi birçok etkinliği gerçekleştirmesine imkan vermektedir. Öğrencilerimiz, yenilikçi ve girişimci düşünce tarzıyla birçok ulusal ve uluslararası başarılar elde etmişlerdir.

Öğrencilerimizi, okulumuzun misyonu ve hedefleri doğrultusunda, değerlerine bağlı, öz güvenli, ana dili ile birlikte, birden fazla dili etkin bir şekilde konuşabilen, iletişim becerileri güçlü, geleceğin aydınlık bireyleri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Figen Karakuş

Okul Müdürü