SEV

"SEV", Sağlık ve Eğitim Vakfının baş harfleridir.

GEÇMİŞ

SEV Amerikan Koleji uzun ve etraflı bir planlama sürecinden sonra Eylül 2014'te açılmıştır. SAC, Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın diğer liselerinin 1800’lü yılların ortalarından bu yana sürdürmekte olduğu köklü ve çağdaş eğitim geleneğinin bir devamıdır. Bu köklü geleneğin yönetim sürecini 1968 yılında devralan Sağlık ve Eğitim Vakfı, aynı zamanda liselerinin eğitimine altyapı oluşturmak amacıyla 1997 yılında üç ilköğretim okulu açmıştır. Türkiye’de, özellikle de İstanbul’da, kaliteli eğitim veren ortaöğrenim kurumlarına duyulan ihtiyacı göz önüne alan Sağlık ve Eğitim Vakfı, diğer üç lisede uygulanan geleneklere dayanan yeni bir lise kurma vizyonuyla SEV Amerikan Koleji'nin geleceğin lider ve başarıyla özdeşleşmiş bireylerini yetiştirmek üzere tüm bilgi ve deneyimini yeni ve ödüllü kampüsüyle hayata geçirmiştir.

YÖNETİM

SEV Amerikan Koleji, kardeş okulları olan Üsküdar Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji ve Tarsus Amerikan Koleji ile birlikte Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından yönetilmektedir. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ve mütevelli heyetinde Türkiye’nin çeşitli sektörlerini temsil eden kırk önemli ismin görev yaptığı Sağlık ve Eğitim Vakfı, okullarla ilgili finansal ve yasal yetkilerini, okulun işleyişini SEV Amerikan Koleji Müdürleri aracılığı ile yönetmektedir. Bu kurul her ay toplanarak politika ile ilgili konuları görüşmektedir.

ÖĞRETİM KADROSU

SEV Amerikan Kolejinde 17'u yabancı uyruklu olmak üzere 86 öğretmen görevlendirilmiştir. Okul, bölgesel kapsamda rekabetçi bir maaş ve sözleşme olanakları sunmaktadır. Başvuru yapacak öğretmenlerin öğretim alanlarında gerekli lisans derecesi ve geçerli sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir.

SEV Amerikan Koleji, hem Türkiye hem de Amerika’daki üniversiteye giriş başarısı ile, Türkiye’nin sayılı okulları arasına girmeyi hedeflemektedir.