SEV

"SEV, sevgiyi ifade eder. Kapsadığı anlam, insanlığı sevmek ve insana hizmet etmektir."

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), 1968 yılında İzmir, Tarsus ve Üsküdar Amerikan Liselerinin (Amerikan Bord Okulları) mezunları tarafından kuruldu. Atatürk’ün hedeflediği gelişen Türkiye’ye hizmet ilkesiyle kurulan vakıf, kendisine bağlı kurumların hizmet kalitesini üstün ve sürekli kılmayı amaçlıyor.

Çoğunluğu Amerikan Bord Okulları mezunlarından oluşan Mütevelli Heyeti ve heyetin seçtiği Yönetim Kurulu tarafından idare edilen SEV’de, Mütevelliler ve Yönetim Kurulu üyeleri gönüllü olarak hizmet veriyor. Vakıftaki diğer görevler, kurullarca belirlenen çerçeve doğrultusunda çalışan profesyonel bir kadro tarafından yürütülüyor.

SEV’e bağlı kurumları kendi alanlarındaki başarıları sayesinde iyi tanıyorsunuz: Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, Özel Tarsus Amerikan Koleji, Özel SEV Lisesi, Özel Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları ve SEV Matbaacılık ve Yayıncılık Eğitim Ticaret A.Ş.

SEV İlköğretim Kurumları, 1997 yılında yeni İlköğretim Yasasının kabulünden hemen sonra, Amerikan Liselerinin yüzyılı aşkın süredir başarıyla uyguladığı eğitim anlayışını ilköğretim seviyesinde de devam ettirmek üzere, SEV tarafından kuruldu.

Redhouse Yayınevi, Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağlı şekilde yeniden yapılanarak 1996 yılında SEV Matbaacılık ve Yayıncılık Eğitim Ticaret A.Ş. (SEV-YAY) adını aldı. SEV-YAY, Redhouse Sözlükleri’nin varisi olarak sözlük yayımcılığı alanında faaliyet gösteriyor.

Buraya tıklayarak SEV hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.