SEV Amerikan Kolejinin bir diğer hedefi, öğrencilerde çeşitli bakış açıları ve kültürlere karşı hoşgörü oluşmasını sağlayacak iki dilli ve çok kültürlü etkileşimi ve ona olan bağlılığı yeşertmektir. Öğretim kadrosu ve okul idaresinin uluslararası altyapısının yanı sıra öğretmenlerin ve akademik programın çok kültürlü özelliği, öğrencilerin bu hedefi gerçekleştirmelerinde en büyük yardımcılar olacaktır. Bunun yanı sıra, uluslararası bakış açısı ve kültürü besleyecek geniş yelpazede ders dışı programlar da olacaktır. Bu programlardan bazıları, Türkiye içinde ve yurtdışında yapılacak, farklı dillerde Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansları, Uluslararası Okul Tiyatroları (ISTA) konferansları, Avrupa Gençlik Parlementosu, ülkelere kültürel geziler, müzik ve sanat incelemeleri, yurt içinde ve dışında uluslararası spor etkinlikleri ve müsabakaları ile uluslararası toplum hizmetleri projeleridir.

Duke of Edinburgh

Okulumuzda 2016’dan itibaren yürütülen ödül programı, Edinburgh Dükü ( Kraliçe II. Elizabeth'in eşi Prens Philip) tarafından 1956 yılında Alman Eğitmen Kurt Hahn ile birlikte kurulmuştur. Her ikisi de; gençlerin, hayata hazırlanırken bazı can alıcı noktalarda eksik kalabildiğini fark etmiş; bunun sonucunda da herkesin kendine göre planlayıp yapabileceği 'medeni yaşama sanatına' hizmet eden bir program ortaya çıkmıştır.

Okul dışı ya da yaygın eğitimin bir parçası olan Ödül Programı, gençlerin hayata hazırlanmasında, yaşam becerileri geliştirmeleri için sunduğu fırsatlar açısından can alıcı bir rol oynar. Bu, onların özgüvenli olmalarını ve içinde yaşadıkları topluma olumlu katkıda bulunmalarını sağlar.  Ödül Programı dünyada 130 ülkede uygulanmaktadır. Öğrenciler bu programı tamamladıklarında uluslararası geçerli bir sertifika almaktadır. Ödül Programı kişinin kendi sınırlarını zorlamasını esas alır. Bu programda gençler kendi Ödül Programlarını kendileri yaratır, hedeflerini kendileri belirler, gelişimlerini kendileri kayıt altına alırlar ve yalnızca kendileri ile yarışırlar.
Ödül Programı gençlere özgüven oluşturma, duygu ve hisleri yönetebilme, direnç ve azim, ilişkileri yönetebilme ve liderlik becerileri, yaratıcılık ve esneklik, planlama ve problem çözebilme becerisi, toplumsal sorumluluklarının farkında olma, farklı kültürleri anlama, kişisel ve sosyal hayatta mutluluk, etkili iletişim becerisi kazandırır.