Okulumuzu öne çıkaran özellikler:

• Çift dillilik, çift kültürlülük
  • 150 yıllık köklülükten ve deneyimden yararlanan 4. SEV lisesi.
  • Üniversiteye hazırlık için yoğun program
  • %77 ana dili İngilizce olan güçlü İngilizce bölümü
  • Ders dışı birçok farklı aktiviteye verilen önem
  • Son teknoloji ile donatılmış fen ve bilgisayar laboratuvarları, kapsamlı kütüphane, doğal aydınlatmalı sınıflar, 4 odalı sanat merkezi, 4 odalı müzik merkezi, 3 odalı inovasyon ve girişimcilik merkezi,  konferans merkezi ve oditoryum
  • Türkçe ve İngilizce bilen IB ve öğretmen eğitimi konusunda deneyimli Türk Müdür

Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme belgesi ve Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) Çocukların Korunmasına ilişkin Standartları uyarınca Sağlık ve Eğitim Vakfı, kapsamlı bir Çocuk Koruma Politikası geliştirip hayata geçirmek kaydıyla bütün okullarındaki öğrencilerin güvenlik ve refahını sağlamak amacını gütmektedir. Çocuk Koruma Politika’mız SEV topluluğunun tamamını ve sözleşmeli / taşeron olarak görev yapan üçüncü şahıslarla tüm paydaşlarımızı da kapsamaktadır.