SEV Amerikan Koleji öğrencileri hem akademik hem de tamamlayıcı programlar yoluyla kişiliklerinin sanatsal boyutunu keşfetme şansına sahip olacaklardır. SAC, yepyeni kampüsünde Görsel Sanatlar Merkezi, Müzik Merkezi ve Gösteri Sanatları/Drama tesisleri bulunmasından gurur duymaktadır. Görsel Sanatlar Merkezi'nde fotoğraf, seramik ve heykel, çizim ve boyama sınıfları olmak üzere üç derslik bulunur. Müzik Merkezi ise iki büyük derslik ile birlikte 2 prova odasından oluşur. Gösteri Sanatları/drama için kullanılan alan ise 590 kişilik bir gösteri salonu/tiyatroyu, 60 kişilik daha küçük bir gösteri salonunu, ve çok amaçlı bir prova salonunu kapsar. Öğrencilerden, akademik programları gereği ve mezuniyete yönelik olarak, sanat ile ilgili program koşullarını yerine getirmeleri beklenir. Buna ek olarak, ders dışı programlar aracılığıyla sahip oldukları becerileri daha da geliştirebilir veya yatkın oldukları yeni alanları keşfedebilirler.