SEV Amerikan Kolejinin hedeflerinden biri öğrencilerin “yaşamları boyunca insanlığa hizmet amacıyla gönüllü yardım kuruluşlarında yer alan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.” Okulun devraldığı mirasta topluma hizmet, hem akademik hem de ders dışı programların köşe taşıdır. SAC bu mirası onurlandırarak her öğrencide adalete bağlılığı, karşılıklı saygıyı, insan haklarını, etik davranışları, hoşgörü ve öz disiplini kazandırmaya çalışmaktadır. Sosyal hizmet projelerinde etkin rol almak, bu bağlılığı geliştirmek için mükemmel bir yöntemdir. Bu nedenle tüm öğrenciler, sonunda gurur duyabilecekleri, ölçülebilir sonuçları olarak toplum hizmetleri projelerinde yer almaya teşvik edilirler.

SEV Amerikan Kolejinde  Sosyal Sorumluluk Komitesi, uzun  geçmişi olan bir SEV geleneğinin, yani  her  öğrencinin eğitim deneyiminin ayrılmaz bir parçası olan sosyal hizmetlerin devamlılığının sağlanmasına kendisini adamıştır. Komitede oluşturulan öğrenci kolları ile, öğrencileri  topluma sadece çok değerli hizmetler vermeleri için  değil aynı zamanda proje fikirlerini  önermeleri ve bu önerileri yaşama geçirmeleri için de  cesaretlendirilmektedir. Öğrenci katılımlı modelimizde komitelerde yer alan öğrencilerimiz pek çok  proje önerisinde bulunur ve bu öneriler bütün öğrencilerimizin onayına açılır. Bu projeler veya servis için öğrencilerimizden, belirli bir minimum saati doldurmaları beklenmektedir.

Bu deneyimlerin uzun vadede öğrencilerimizin;

·         Sosyal konuları daha iyi anlayabilir olmalarına

·         Başkalarının hayatında iyi  değişiklikler yapma gayretlerinin bir parçası olmalarına

·         Önemli olaylara karşı refleks geliştirebilmelerine

·         Gurur ve başarı duygularının keyfini çıkarmalarına