SEV Amerikan Koleji Öğrenci Birliği, okul yaşamında önemli bir rol oynayacaktır.

Yürütme kurulu ve temsilcilerinin öğrenciler tarafından seçileceği birlik, okul idaresinin de işbirliğinde bir tüzük oluşturacaktır. Öğrenci Birliği’nin temel sorumluluğu, SAC öğrencilerinin sosyal yaşamlarını geliştirmektir. Bununla birlikte, program ve akademik takvimle ilgili sorunlarda da Öğrenci Birliği, okul idaresine öneriler getirebilir. Öğrenci Birliği kulüp veya sosyal etkinlikler için kullanılmak üzere para da toplayabilir. Öğrencileri temsil eden bu organ, haftalık bayrak törenlerinde, ulusal gün ve haftaların kutlamalarda etkin bir rol oynayacaktır. Her yıl yeni seçilen Öğrenci Birliği Yürütme Komitesi eğitim-öğretim yılı ile ilgili hedeflerini belirleyecektir. Bu hedefler, Öğrenci Birliği’nin tüm üyeleri ve okul idaresi tarafından onaylanmasını takiben okul topluma duyurulmak üzere yayınlanacaktır.