2014 yılında kurulan SAC (SEV American College) Sağlık ve Eğitim Vakfının dördüncü lisesidir. Diğer liseleri (Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji ve Tarsus Amerikan Koleji) 1800’lü yılların ortalarında kurulmuş köklü eğitim kurumlarıdır.  SAC, geçmişten alınan uzmanlığın ışığında deneyimli ve güvenilir bir kadro tarafından yönetilir. Eğitim kadrosu Türk ve yabancı adaylar arasından akademik ve bireysel yetkinlikleri dikkate alınarak seçilir. SAC'de iki anadil (Türkçe, İngilizce) ve bir yabancı dil (Fransızca, İspanyolca ya da Almanca) öğrenen öğrencilerimiz TOEFL, IELTS, Avrupa Dil Pasaportu gibi uluslararası dil sınavlarını başarıyla verir. SAC bilimsel çalışmalara ( TÜBİTAK Yarışmaları, CERN Ziyareti, bilimsel seminerler, bilim fuarları) desteği ve katılımıyla tanınır. SAC'de teknoloji eğitimin bir parçasıdır; üç boyutlu yazıcı (3d printer) ve bilgisayar laboratuvarlarının yanı sıra, tüm sınıflarda smart board bulunur, öğretmenler derslerinde dizüstü bilgisayarlarını kullanırlar. 9. sınıfta başlayan üniversite yolculuğu üniversite danışmanlarının rehberliğinde hedefe ulaşana kadar devam eder. Fuarlar, okul ziyaretleri ve kariyer günleri ile yurtiçi ve yurtdışındaki okulları tanıyan öğrenciler, yetenek ve hedeflerine uygun okulu seçer, danışmanlarının yardımıyla başvuru ve kayıt işlemlerini tamamlar.

Öğrencilerimiz psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi desteğiyle mutlu ve başarılı bir öğrenim hayatı geçirirler. SAC, Türkiye’de MUN (Model Birleşmiş Milletler) konferansını düzenleyen ve THIMUN (Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler) tarafından onaylanan ilk okul olan kardeş okulumuz Üsküdar Amerikan Lisesindeki konferanslara katılır. SAC'de bilim kadar sanat ve spora da zaman ayrılır. Okulumuzun çeşitli spor dallarında takımları vardır. Öğrencilerimiz uluslararası tiyatro birliği çalıştaylarında yer alır, yurtdışında müzeleri ziyaret edip, konserlere katılırlar. SAC'de öğrenciler söz sahibidir, sınıf temsilcilerinden oluşan Öğrenci Birliği bilimsel, sanatsal ve sosyal etkinlikler düzenler; Okul  Aile Birliği toplantılarına katılır; dönemsel olarak yaptıkları öğrenci anketleri ile okulun demokratik gidişatına yön verirler. Ders dışı etkinlikler akademik program kadar etkin ve zengindir. Öğrencilerimiz bilim, sanat, kültür ya da sosyal alanlarda çalışan 40'a yakın farklı kulüpten dilediklerine katılma şansına sahiptir.