“TED” konuşmaları 1984’e kadar uzanan bir geçmişe sahip, “Paylaşılmaya değer düşünceler.” mottosuyla dünya çapında düzenlenen konferans/konuşma serisidir. “TEDx” konuşmaları ise daha yerel çapta düzenlenebilen ve özgün seslerin, söylemlerin paylaşılmasını sağlayan önemli bir paylaşım platformudur.

TEDxSEVAmericanCollege Kulübü, danışman öğretmenleri Mehtap Koşak önderliğinde bu yıl açılmış ve çalışmalarını büyük bir heyecanla sürdürmektedir.

Öğrencilerimiz bu kulüpte kendilerini sözlü olarak özgün ve yetkin şekilde ifade etmeyi öğrenmekte; hem aralarında hem de okul toplumunda düzenli TEDx konuşmaları yapmaktadırlar.

Kulübün hayalleri arasında “TEDxSEVAmericanCollege” lisansını almak ve kendi etkinliklerini yapmak vardı; hayalleri gerçek oldu!..

Kulüp öğrencileri 04 Haziran 2016’da hayallerini gerçekleştirecek. TEDxSEVAmericanCollege organizasyon komitesinde kulüp öğrencilerimiz, kulüp danışman öğretmenimiz Mehtap Koşak, kendisi de bir TEDx konuşmacısı olan eğitim teknoloğumuz Hakan Umutlu, okul müdürümüz Elvan Tongal ve kurumsal iletişim yöneticimiz Uğur Ersözlü yer almaktadır.

TEDxSEVAmericanCollege Kulübünü sosyal medyada takip etmek isteyenler için:

Twitter @TEDxSEVAmerican

Instagram @TEDxSEVAmericanCollege