14-18 Mart 2016 tarihleri arasında Amerika’dan gelen Tarih Öğretmeni Eric Bowers, 1 hafta boyunca SAC’ye konuk oldu. Avrupa Tarihi konusunda uzman olan Mr. Bowers ile birlikte 9. ve 10. Sınıflar;  Haçlı Seferleri,  Aydınlanma, Rönesans ve Reform gibi konuları  karşılaştırmalı olarak incelediler.

İki farklı kültürün tarihsel mirası üzerine yapılan atölye çalışmaları, öğrencilerimizin, barışın evrensel değerinin, bir arada yaşama ve empati kültürünün, daha önemlisi farkındalık algısının öneminin anlaşılması bakımından çok değerli kazanımlar edinmelerini sağladı.

Eric Bowers 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Törenini de izleme fırsatı buldu. Büyük Atatürk’ün; ANZAK askerleri için söylediği “Burada ülkesi uğruna hayatını feda eden evlatlar bizim de evlatlarımızdır.” sözü, aslında yapmaya çalışılan şeyin özeti niteliğindeydi. Türk milletinin engin hoşgörüsünün, zengin tarih ve kültürünün evrensel kültür ve tarihle buluşturulması, SEV Amerikan Koleji olarak bizleri ve Eric Bowers’ı çok mutlu etti.  Ziyaretin son gününde öğrencilerimiz Eric Bowers ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdiler. Bu röportajı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.