SAC’nin MUN (Birleşmiş Milletler) kulübünden 10 öğrenci 16-19 Mart 2016 tarihleri arasında Milano’da 10.su düzenlenen geleneksel MilanMun Konferansı’na katıldılar. Sırasıyla BM Genel Kurulu Komiteleri, Güvenlik Konseyi ve Özel Konferans Komiteleri’nde yer alan öğrenciler, büyük bir başarıyla yazdıkları karar metinleri (resolution) ve küresel dünya sorunlarını masaya yatırdıkları kurul tartışmalarına yüksek oranda katılımda bulunarak dünya sorunlarına verdikleri önemi ve çözüm önerilerini sundular. İtalya ve Angola’yı temsil ederek bu ülkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olma ve farklı kültürlerle farklı bir ortamda fikir alışverişi yapabilme fırsatını yakaladı.