Türkiye'nin farklı illerinden öğretmenler arasında düzenlenen Bütünleşik Eğitim (FeTeMM) Ders Planı Yarışması’nda okulumuz öğretmenlerinden Matematik Öğretmeni Nilgün Bal ve Fizik Öğretmeni Dünya Yılmaz tarafından hazırlanan ders planı, 3. olmuştur.

Ders planları, alan eğitiminde uzman akademisyenler tarafından değerlendirilmiştir. Yarışmada 250’nin üzerinde ders planı değerlendirilmiş olup, ilk 20’ye giren ders planları, STEM-FeTeMM Eğitimi kitabında yer alacaktır.

Dört ayrı disiplini birleştirip bir ders planı ve bu ders planına ait bir aktivite hazırlayan öğretmenlerimiz, ders planını hazırlarken derslerde öğrenilen soyut bilgilerin gündelik hayatta nasıl kullanıldığını öğrencilere göstermeyi ve bu doğrultuda öğrencilerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlamışlardır. Parabolik ısıtıcı tasarlamayı hedefleyen ders planında matematik, fizik, mühendislik ve teknoloji alanlarını kullanılmıştır.