27 Mayıs Cuma günü SAC’de gerçekleştirilen ikinci İspanyolca Festivali Solea'ya katılım her geçen yıl artıyor. Toplam 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalimizin bu yılki açılışı, Darüşşafaka’dan genç profesyoneller Eren Burci, Deniz Şengün, Cem Onur ve özel davetli partneri Ekin Kanat’ın rumba, chachacha ve jive gösterilerinin yanında, Türkiye’de flamenkonun öncülerinden Sayın Melis Cangüler’in dansıyla yapıldı ve ardından Meksika Konsolosu Señor José Antonio Mendoza’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Anabilim, FMV Erenköy Işık, Fen Bilimleri, İstek Atanur Oğuz, Adapazarı ENKA, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Marmara Koleji’nin dörder kişiden oluşan yarışmacı takımları, kilitlendikleri odalarda kendileriyle internet üzerinden paylaşılan bulmacaları çözerek odanın anahtarına ulaşmaya çalıştılar. Oyun, canlı olarak bilgisayar laboratuvarındaki görevli öğrenciler tarafından yönetildi. Anahtara ulaşarak sınıfından çıktığını Snapchat’ten paylaşan ilk üç okulun ödülleri, birbirinden güzel gösterilerin ardından sahiplerine ulaştırıldı. Bu sene, ödüller sadece öğrencilere değil öğretmenlere de verildi. Birincilik ödülü olan Mini iPad’leri Adapazarı ENKA, ikincilik ödülü olan gidiş-dönüş İspanya biletini SAC, üçüncülük ödülü olan tek yön İspanya biletini ise Atanur Oğuz Lisesi kazandı.

Bu senenin kapanış göstericileri:

Kutay Görgün – Flamenko Gitar

Dansorium – Mix Latino