9. sınıf öğrencileri 10 Haziran Cuma günü,  matematik derslerini Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde yaptılar. Trigonometri konularının uygulamalarını sınıf dışında köprü üzerinde gördüler. Kendi yaptıkları klinometreler (kolayca ölçülemeyen uzunlukların ölçülebildiği  aletler)  ile  köprü direklerinin uzunluğunu hesaplamak için gerekli çalışmaları işbirliği içinde yürüttüler.

SAC Ailesi olarak, sınıf  dışında  ve gerçek yaşamdan örnekler ile yapılan bu tür uygulamaların, öğrencilerimizin konuları somutlaştırabilmesine ve bilginin kalıcı olmasına katkı sağladığını düşünüyoruz.