Boğaziçi Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Arzu Çelik, 9 Aralık 2016 Cuma günü SAC öğrencileri ile buluştu. Arzu Çelik, 10. Sınıf öğrencilerimize genetik araştırmalar ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca Drosophila melanogaster yani sirke sineği larvasının tükürük bezinden dev kromozomların çıkarılması deneyini gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen aktivite öğrencilerimiz için önemli bir deneyimdi.

İngilizce olarak gerçekleştirilen sunumda öğrencilerimiz Dev kromozomlar ve genetik alanında yapılan son çalışmalar ile ilgili soru sorma fırsatı buldular.

Kardeş okulumuz Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri sunumu Youtube aracılığıyla canlı olarak izlediler.

Sunumu izlemek için tıklayınız.