28 öğrenci ve 3 öğretmenimizin katıldığı gezimizde ilk durak Lyon kenti idi. Tarihi eserlerinin güzelliğinin yanı sıra, Christmas coşkusunun yaşandığı şehirde geçirdikleri keyifli saatlerden sonra öğrencilerimiz Cenevre’de bulunan otellerine döndüler.

Ertesi gün sabahtan CERN’e (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) gittiler. Öğlene kadar süren yoğun programda öğrencilerimiz araştırma merkezinin farklı bölümlerini gezme ve orada çalışan bilim insanlarından hem yapılan araştırmalar hem de merak ettikleri konularda bilgi alma fırsatı buldular. Atom altı parçacıklarla tanıştılar. Yakın bir zamanda ders kitaplarında karşılarına çıkacak birçok yeni bilgiden haberdar oldular.

Günün geri kalan kısmını, Cenevre’yi gezerek geçirdiler.

Önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğimiz CERN gezisi için, gelecek yılın planlamalarına edindiğimiz tecrübelerin ışığı altında hemen başlayacağız.