Öğrencilerimiz danışman öğretmenleri Burcu Özkırımlı eşliğinde hazırladıkları fizik projeleriyle Tübitak, Mef, Genius Olimpiyat gibi yarışmalara katılacaklardır.

Proje hazırlayan öğrenciler:

Ece Akgün, Melis Toprakçı, Emre Okta, Ulaş Bozdağ, Mert Karaydın ve Onur Eti

Proje Adı: Elektro-kristal

Hazırlayan öğrenciler: Emre Okta 10/F-Ulaş Bozdağ 10/D

Öğrencilerimiz, doğal taşların elektromanyetik kalkanlama özelliğini inceleyen bir proje hazırladılar. Bu projede ametist ve bazı kristalleri denediler sonucunda da ametist kristalinin elektomanyetik dalgaları kalkanlama özelliği olduğunu buldular. Bu konu hakkında daha önce yazılmış hiçbir bilimsel makale olmaması bu projelerini daha değerli kıldı.

Proje Adı: Sargan

Hazırlayan Öğrenciler: Ece Akgün 9/B–Melis Toprakçı 9/B

Öğrencilerimiz, son zamanlarda kozmetiğin her alanında çok popüler olan argan yağının kırılma indisini lazer yardımıyla hesapladılar. Sonrasında birkaç değişik marka arasında kıyaslama yaptılar. Yaptıkları deney sonucunda argan yağının saflığıyla kırılma indisi arasında bir oran olduğu sonucuna vardılar.

Proje Adı: Eski ve yeni klasik gitar tellerinin farklı sıcaklıklardaki tını bozukluğunun Fourier analizi kullanılarak Melde'nin String Teorisine uyumluluğunun araştırılması.

Hazırlayan Öğrenciler: Mert Karaydın 10/E- Onur Eti 10/F

Öğrencilerimiz hem ilgi alanları olan müzik ile ilgili bilgi edinirken hem de müziğin kalitesinin arttırılması yönünde incelemeler yapmak amaçlı bir
fizik teorisi incelediler .
Bu teoriye bağlı olarak yaptıkları deneylerde müzik kalitesini arttırmanın yollarını aradılar..
Bu projedeki amaçları ;sıcaklık farkının müziğin kalitesi üzerindeki etkisini incelemek,  farklı sıcaklık ve gerilimin, frekans üzerindeki etkisini incelemek,
incelemelerini Fourier analizi kullanarak Melde'nin Teorisi ile karşılaştırmak, farklı sıcaklık ve gerilimin frekansa
dayalı müzik kalitesinde (tonlamada) olumsuz bir etkisi olduğu gözlemlenirse, açık hava konserlerinde kullanmak üzere teli
sıcaklık farkından koruyacak bir alet tasarlamaktı.