Toplumsal duyarlılığı olan bireyler kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projelerine destek veren Özel SEV Lisesi (SAC) öğrencileri, bu kez Tayland ile kardeşlik ve dayanışma köprüsü kurdular. SAC öğrencileri, 31 Mart-7 Nisan tarihleri arasında öğretmenleri Teri Benkarmona ve Servet Yaprak rehberliğinde Tayland Udon Thai bölgesinde kalarak sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiler.

SAC öğrencileri, bu bölgede geçirdikleri süreçte, ilk olarak, evi çeşitli nedenlerle yıkılmış bir ailenin evinin yeniden inşası için çalıştılar. Öğrenciler, kendilerine verilen çimento, kum ve taşlarla, evin duvar sıvalarının yapılmasına, taşıdıkları duvar taşları ile odalar arası duvarların örülmesine yardımcı oldular. Gün sonunda toz toprak arasında yaşamaya çalışan evin büyükbabasının, babaannesinin gözündeki parıltıyı ve elindeki yarı kırık oyuncak kürek arabası ile oynamaya çalışan 5-6 yaşlarındaki çocukların gülümseyişi ile tüm yorgunluklarını unuttular.

SAC öğrencileri bölgeden gözyaşları içinde uğurlanırken, dostluk ve dayanışma için sınırların hiçbir öneminin olmadığını kanıtladılar. Tayland’da gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi sayesinde dayanışma ruhunu yaşamanın yanı sıra farklı bir kültürün değer yargılarını ve inançlarını öğrenme, anlama, Thai mutfağının özelliklerini tatma fırsatı da buldular.