SAC öğrencileri, 26 Mayıs 2017 Cuma günü Solea etkinliğinde okulumuza 8 farklı okuldan gelen öğrencileri ağırladılar. MEF, HEV, UAA, FMV Erenköy Işık, Fen Bilimleri, Adapazarı ENKA, İSTEK Vakfı Atanur Oğuz, TED Rönesans Liseleri ve SAC öğrencileri, düzenlenen yarışmalarda hem eğlendiler, hem birbirinden güzel hediyeler kazandılar, hem de Rancerho’nun leziz Meksika yemelerinden yediler.

Birinciye Pupa sponsorluğunda Mini iPad, ikinciye Cervantes Enstitüsü sponsorluğunda bir kur İspanyolca kursu, üçüncüye de Nüans Yayınevi sponsorluğunda JBL hoparlör hediye edilen ana yarışmanın yanı sıra bu yıl ilk defa olmak üzere, Pupa sponsorluğunda Apple Watch ödüllü bir tekerleme yarışması da yapıldı.

Öğrencilerin sınıflara kilitlenerek çözdükleri bulmacaların karşılığında şifreleri girip anahtara ulaştıkları ve sınıftan çıkmayı başaran ilk üç takımın ödüllendirildiği ana yarışmanın birincisi Fen Bilimleri Lisesi, ikincisi Adapazarı ENKA, üçüncüsü ise SAC oldu. Tekerleme yarışması ödülünü ise bir UAA'dan Nilsu Altan kazandı.

Meksika Konsolosu José Antonio Mendoza, Venezüella Konsolosu Tatiana Lucía Zapata ve Cervantes Enstitüsü Kültürel Etkinlikler Koordinatörü Miguel Grajales’in katıldığı etkinlikte okulumuzun birçok öğrenci ve öğretmeni sahnede performans gösterdi.

Gelecek yıl yine Mayıs ayının son Cuması, yine SAC’de, yine harika bir Soleá katılımcılarını bekliyor olacak.