SEV Amerikan Koleji'nde geleneksel olarak gerçekleştirilen Akademik Dürüstlük Haftası 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında kutlandı.

Hafta boyunca, alıntı-kaynak gösterme ve intihal konuları üzerine çalışmalar yapıldı.

Medya Gezisi ile öğrencilerimiz bir bilginin haber olup izleyiciye/okuyucuya kadar ulaşma sürecine şahit oldular.

11 ve 12. sınıfların hazırlamış olduğu afiş sergisi, bu yılın teması olan 'habercilikte dürüstlük' vurgusuyla tüm okulun ilgi ve beğenisine sunuldu.

Konuk gazetecilerin konuşmalarında ise onurlu gazetecilik, haber kaynaklarının ve haberleri takip etme araçlarının günümüzde yaşadığı değişim ve bir haberin doğruluğunu sorgulama kültürü üzerine vurgu yapıldı.

Hafta boyunca müzikten sanata, yabancı dillerden matematiğe, fizikten dramaya kadar tüm disiplin ve branşlarda, farklı konularda çeşitli aktiviteler düzenlendi. Etkinliklerde; öğrenci, öğretmen ve tüm okul çalışanlarının katılımıyla, akademik dürüstlük politikasının yaygınlaşması ve benimsenmesi hedeflendi.

Pazartesi:

Öğrenci ve öğretmenler arası voleybol maçı,

11-12.Sınıflar “Yalan Haber ve habercilikte Dürüstlük” Afiş Sergisi

Salı: