SAC Öğrencileri, öğretmenlerimizden Teri Benkarmona ve Servet Yaprak rehberliğinde Dominik Cumhuriyeti’nde 1 hafta kalarak Haiti göçmenlerinin yaşadığı Bateye bölgesinde sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiler. Öğrenciler bu bölgede geçirdikleri süreçte, göçmen çocukların gittiği bir ilkokulun bahçesinde çocuklar için oturma yerleri inşa etmek için çalıştılar. Öncelikle bahçede oturma yerleri için gerekli alanları kazdılar. Ardından kendilerine verilen çimento, kum ve taşları karıştırarak oturma bölümlerini oluştururken, oturma yerinin ayakları için taşıdıkları briket blokları da kazdıkları alanlara yerleştirdiler. Tüm bu çalışmaların yanı sıra okuldaki göçmen çocuklarla da oyunlar oynadılar ve İngilizce derslerine destek oldular. Proje sonunda öğrencilere teşekkür etmek için okul içinde bölgesel müzik ve dansların yer aldığı bir etkinlik düzenlendi. Ayrıca Bateye bölgesinin en büyük geçim kaynağı olan şeker kamışı tarlasında, göçmenlerden şeker kamışı toplama yöntemini öğrenip, hem şeker kamışından tatma hem de bilgi alma fırsatını elde ettiler.