SAC Makers Takımı, Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 04.03.2018 tarihinde düzenlediği 3D Tasarım Yarışması'na katıldı.  Öğrencilerimiz parmaklarında engeli olan veya tutma işlemini gerçekleştiremeyenler için kaşık/çatal tutma kolaylığı sağlayan bir aleti 3D tasarım ile oluşturdular. Bu ürün ile 2.lik derecesi aldılar. Ürünün geliştirilmesi ve bu tür bir araca ihtiyaç duyan kişilere ulaşmak için destekler aldılar ve ürün geliştirme çalışmalarına başladılar.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından “Günümüzün yenilikçi teknolojilerinden biri olan 3D yazıcılardaki potansiyeli gören, tasarımsal düşünce becerisini geliştirmeyi, tüketmek yerine üretmeyi hedefleyen gençlerin yetişmesine katkı sağlamak” amacı ile düzenlenen yarışmanın konusu “Karşılaşılan problemlere 3D yazıcı teknolojileri kullanılarak yenilikçi çözümler üretmek, 3D yazıcı teknolojileri ile yeni ürünler tasarlamak ve üretmek” idi.

Başarılarından ötürü tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.