SEV Okulları İngilizce Öğretmenleri Konferansı, Sağlık ve Eğitim Vakfı'na bağlı okullarımızda görev yapan İngilizce öğretmenlerinin katılımıyla 16-17 Mart 2018 tarihlerinde SAC ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konferansın bu yılki teması İngilizce derslerinde “Esneklik”ti. Bu ilkeyi İngilizce derslerine uyguladığımızda iyi planlanmış bir derste bile beklenmeyenin gerçekleşebileceği ihtimalini aklımızda bulundururuz. Bu bazen Beden Eğitimi dersinden geç gelen öğrenciler yüzünden aksayıp anında revize etmemiz gereken bir ders olabilir. Bazen öğrencilerden gelen ilginç sorulara cevap bulmak için yeni aktiviteyi anında düzenlemek olabilir. Bazen bir roman incelerken öğrencilerin bir dil yapısını tekrarlama ihtiyacı olabilir. Bu amaçla, konferansımızda etkili ders planlama yöntemleri ve bunların arkasındaki teknik ve yaklaşımlar, ana oturumlar ve sınıflarda düzenlenen paralel oturumlarla gözden geçirildi.