İspanyolca festivalimiz Solea'nın dördüncü yılında okulumuz, Meksika’dan José Antonio Mendoza, Venezüella’dan Tatiana Lucía Zapata, Panama’dan Andrés Gregorio Núñez Sánchez ve Kolombiya’dan Olga Valencia olmak üzere dört farklı ülkenin konsolosunu ağırlama gururunu yaşadı. Konsoloslar etkinlik boyunca öğrenciler arasından en iyi kostümü seçmek için alanı dolaştılar. Festival boyunca öğrenciler Cervantes Enstitüsü’nden

Miguel Grajales’in lderliğinde tekerleme yarışmasına, Yalçın Şişman ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Hazal Özilhan’ın liderliğinde salsa çalıştayına, ve İspanya’dan Manuel Reina’nın verdiği flamenco çalıştayına katılma şansını elde ettiler. Ayrıca Şili’den Jimena Imas ve İspanya’dan Cristına Minguez olmak üzere iki farklı temsilci de aramızdaydı. Latin Amerika Kültür Derneği öğrencilere kart yapma dersi verdi ve aynı zamanda Peru’dan getirdikleri orijinal el işi ürünlerin satışını yaptılar. İstanbul’da yaşayan Meksikalı Bravo ailesinin elinden Meksika ev yemekleri yedik. Öğrenciler bir rodeo yarışmasına da katılabildiler. Kapanış töreninde tekerleme, kostüm ve rodeo yarışmalarının ödülleri dağıtıldı. Etkinliğimize vermiş oldukları destekten ötürü Pupa ve Nüans Yayınevi'ne teşekkürler.