SEV Amerikan Koleji'nde 360 metrekarelik alanda çalışmalarını sürdürmekte olan SAC X-Zone Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, bir ilke daha imza attı. SAC X-Zone detaylı çalışmalar sonrasında planlanan, lise seviyesinde henüz örneği bulunmayan, Mayıs ayından bu yana birçok atölye, eğitim programı ve konuşmacı davetleri vb. etkinlikleri içinde bulunduran Yıkıcı İnovasyon Zirvesi'nin Final etkinliği 27 Mayıs 2018 Pazar günü SEV Amerikan Koleji'nde gerçekleşti.

Yeni bir sanayi devriminin yanı sıra, dijital dönüşümün de yaşandığı şu günlerde toplumu etkileyen birçok faktör de değişmektedir. Bu gelişmeler doğrultusunda 21.yy bireylerinin sahip olması beklenen yetkinlikler de değişmektedir. Bilimsel temellere dayanan müfredat geliştirilmesi dışında bireylerin yaratıcılık, iletişim, iş birliği içinde çalışma, eleştirel düşünme, sorgulama, dijital okuryazarlık ve girişimcilik gibi becerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

Ülkemizin kalkınması ve ekonomik anlamda güçlü ülkeler ile rekabet etmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesiyle mümkündür. DIS@SAC, gençlerimizin lise seviyesinden itibaren inovasyon & girişimcilik süreçlerine yönelik farkındalığını artırmak ve katma değeri yüksek ürünler üretmelerine destek olmak amacı ile farklı aralıklarla düzenlen ve sonucunda yatırımcılara, projeleri sunma fırsatı sağlayan etkinlikler topluluğudur.

Bu zincir etkinliklerin finali bu hafta okulumuzda gerçekleşti. Liseli girişimciler iş fikirlerini melek yatırımcılarla ve jürilerle paylaştılar.

İlk 3 aşağıdaki gibidir;

1) PINGU

Pingu, yapay zeka ve derin öğrenme algoritmaları yardımıyla oluşturulmuş, ilkokul öğrencilerinin çevreleriyle interaktif bir şekilde ve görsel zekalarını kullanarak İngilizce öğrenmelerine destek olacak bir mobil uygulamadır. Görevler arası geçişlerde oyunlaştırma tekniği kullanılarak öğrencilerin motivasyonunun artırılması sağlanmış ve öğrenci için en verimli öğrenme süreci tasarlanmıştır.

2) SYN-EYE

Görme engelliler için yapay zekaya sahip asistandır. Kol bileğine takılarak saat gibi kullanılan bileklik, üzerindeki kamera sayesinde etrafındaki objeleri tanıyıp sesli olarak iletir. Bununla birlikte trafik lambası rengini okuma bildirme, para miktarı okuma,renk okuma, yazılı bir metni okuma gibi özellikleri yanında saat, tarih, hava durumu gibi bilgileri de ayrıca söylemektedir. Görme engelliler, bu asistan sayesinde kimseye ihtiyaç olmadan özgürce dolaşıp ihtiyaçlarını kendi başlarına giderecekleri için öz güvenleri de yükselecektir.

3 ) IN TURN

InTurn, hızlıca gelişen çağda liseli gençlerin tecrübe kazanması için oluşturulmuş bir platform. Öğrenmeye hazır, meraklı liseli gençler ve yeniliğe açık şirketler arasında bir köprü görevi görerek liselilere staj imkanı sağlıyor. Yakında websitesi ve mobil uygulaması yayınlanacak.