Portekiz’de gerçekleştirilen Avrupa Gençler Yelken Şampiyonası’nda SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencisi Zeynep Koçyiğit ve takım arkadaşı Begüm Böke, Silver Grup’ta şampiyonluğa ulaşarak Türkiye’nin gururu oldu. Tek milli kız takımı olarak uluslararası yarışmaya katılan Zeynep Koçyiğit ve arkadaşı çok sayıda tekneyi geride bırakarak Türkiye’ye madalya kazandırdı.

Yelkende 420 Avrupa Gençler Şampiyonası Portekiz'in ev sahipliğinde organize edildi. Başkent Lizbon'a bağlı Setubal Yarımadası alt bölgesinin belediyelerinden Sesimbra'da yapılan şampiyonada Türkiye'yi 4 ekip temsil etti.

Şampiyonaya SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencisi Zeynep Koçyiğit ve takım arkadaşı Begüm Böke, tek milli kız takımı olarak katıldı. SAC öğrencisi Zeynep Koçyiğit ve takımı çok sayıda tekneyi geride bırakarak Silver Grup’ta birinci olmayı başardı.

Türkiye’ye madalya kazandırarak ülkemizin gururu olan Zeynep Koçyiğit ve takım arkadaşı Begüm Böke, Portekiz sonrası 14-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında Amerika’da gerçekleşecek olan Dünya Gençler Yelken Şampiyonası’nda da ülkemizi temsil ediyorlar. Corpus Chris’te devam eden Dünya Gençler Yelken Şampiyonası’na da tek milli kız takımı olarak katılan milli yelkenciler, madalya mücadelesi veriyor.