Okulumuzda yürütülen Duke of Edinburgh's Award Turkey programı kapsamında gümüş kategoride bulunan SAC öğrencileri 21-23 Eylül tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenen Macera ve Keşif Yürüyüşüne katıldılar. Toplamda üç gün boyunca 40 km yürüyen öğrencilerimiz 3 günlük su ve yiyecek ihtiyaçlarını yanında taşıyarak 2 gece kamp kurdular. Yürüyüşlerinde geçtikleri köylerin tarım arazilerinden numune toprak alıp ph degerini ölçmeyi hedefleyerek hangi ürünlerin bu arazilerde yetişebileceğine ilişkin bir de amaçlı aktivite gerçekleştirdiler. Çıkan sonuçları ise, bir sonraki yıl aynı rotada yürüyecek kardeşlerine iletip köy halkını bilgilendirmeyi de kendilerine hedef belirlediler. Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gerçekleştiği Macera ve Keşif Yürüyüşü, öğrencilere birçok disiplin ve beceriyi aynı anda gerçekleştirme ve kullanma yolunda büyük bir fırsat yarattı. Güzergahları üzerindeki Frigya Uygarlığı’ndan kalan yerleşim yerlerini görme ve Frig Medeniyeti hakkında bilgilenme fırsatı da yakaladılar.