Öğrencilerimizin "Cumhuriyet ve Atatürk" temasıyla hazırladıkları portre çalışmaları okulun belirli noktalarında sergilenmeye başladı.

9 ve 10.sınıf öğrencilerinin üzerinde çalıştığı bu sergide kolaj çalışmaları yer alıyor. Kolaj yapısı gereği dergi, gazete vb materyallerin kesilip, yırtılıp yüzeye yapıştırılarak oluşturulan bir tekniktir. Atatürk portrelerini oluşturmak için gruplara ayrılan öğrenciler O’nu en iyi ifade edecek görsel ve renklere karar vererek çalıştılar. Çalışma sırasında renk, yerleştirme, bütünlük, kompozisyon, ahenk, vurgu, yön, biçim ve ölçüdeki farklı tekrarların bütünde oluşturduğu değişiklik gibi sanatsal düzenleme ilkelerinin üzerinde duruldu. Eserler, 12 Kasım Pazartesi gününe kadar sergilenecek.

“Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. Halbuki bizim ulusumuz, gerçek özellikleriyle uygar ve ileri olmaya layıktır ve olacaktır.”

Mustafa Kemal ATATÜRK