SAC Bilginleri isimli SAC World Scholar’s Cup (WSC) ekibimiz, iki takım olarak 12-13 Ocak tarihlerinde Bursa’da, Bahçeşehir Koleji Bademli Kampüsü'nde düzenlenen turnuvaya danışmanları James Snow ve Belgin Oğuzalp ile beraber hakem ve gözetmen olarak gelen Sunshine Faggio eşliğinde katılarak ilk kez bu kupayı deneyimlediler. Yarışmanın teması “Karmaşık bir Dünya” idi, başarılı olmak için öğrencilerin Diplomasi, Edebiyat, Sanat, Müzik, Tarih ve Fen dallarının yanı sıra ek olarak “Insan İlişkileri” konusunda da bilgili olmaları gerekmekteydi.

Zorlu yarışmalar ve münazaraların olduğu ve pek çok konuda disiplinler arası bağlantı kurmayı gerektiren bu yarışmada, öğrenciler başarılı olmak için Shakespeare’den Snapchat'e veya Kuzey Kore’nin Nükleer Silahlanma Programı'ndan Hafıza Bilimi'ne kadar değişik konularda yarıştılar. Yarışmaya ilk kez katılan ekipler için ülkelerinde üç bölgesel yarışmaya katılma zorunluluğu olan etkinlikte, başarılı olan ekipler dünya turnuvalarına katılmaya hak kazanırlar.

Uluslararası turnuvalarda başarılı olan ekipler ise Kasım ayında Yale Üniversitesi'nde yapılacak Şampiyonlar Turnuvası’na katılmaya hak kazanırlar. Defne Say, Naz Ural, Melisa Bars’tan oluşan Prep takımımız bu konulardan yapılan yoğun ve hızlı tempolu bir quiz olan Scholar’s Bowl’da "Birinci"; Naz Gümüşlüoğlu, Zeynep Koçyiğit ve Defne Okay’dan oluşan lise ekibimiz "İkinci" oldular. Lise ekibimiz ayrıca takım münazaralarında "Şampiyon"; ortak yazma yarışmasında ise "İkinci" oldular. Her iki ekibimiz de takım yarışmaları ve yaratıcı yazma yarışmalarında değişik ödüller aldılar. Naz Gümüşlüoğlu 12 madalya ve “Isaac Asimov” ile “Best Overall Scholar” kategorilerinde iki kupa kazandı. Takımlarımız, başarıları nedeniyle uluslararası turnuvalara katılmaya hak kazandılar. Tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.