Örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atan SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri, Fas’taki kardeşlerine yardım eli uzattı. Proje kapsamında dört gün boyunca Marakeş’in Sbiti Köyü’nde, kum taşıyarak, harç kararak, halk eğitim merkezinin inşaatında çalıştılar. Ayrıca köy çocuklarına İngilizce öğrettiler, birlikte oyunlar oynadılar.

Toplumsal duyarlılığı olan bireyler kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri, örnek bir yardımlaşma projesine imza attılar. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Fas’ın Marakeş şehrindeki Sbiti Köyü’nde dört gün boyunca, köy halkı tarafından inşa edilmeye çalışılan halk eğitim merkezinin inşaatına katkıda bulundular.

Çocuktan yetişkine her yaş için okuma-yazma eğitimi ve farklı konularda kültürel etkinlikler gerçekleştirilmesi planlanan merkezin inşası için köy halkıyla el ele vererek çalıştılar. Öğrenciler, dört gün boyunca, köyde kaldıkları soba ile ısınan konuk evinde, geceleri soğuk havada kat kat yorganla yatarak, halk eğitim merkezinin inşaatı için çimento ve kumları kovalarla taşıyıp, küreklerle karıştırarak harçlar hazırladılar.

SAC öğrencileri ayrıca her gün köy çocuklarına gruplar halinde farklı aktivitelerle İngilizce öğretmeye destek oldular. Çocuklarla birlikte ders dışında da çeşitli oyunlar oynadılar. İlk gün çekinerek derslere katılan köydeki çocukların sayısı daha sonra hızla arttı. Çocukların, yolda yerel rehberi durdurup, gülümseyerek, “Biliyor musun bugün ilk defa İngilizce konuşabildim” demeleri ise SAC öğrencileri için büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

SAC öğrencileri, yardımlaşma projesinin yanı sıra kaldıkları konuk evinde yemek yapımına da yardımcı oldular. Yöresel yemekleri tadıp, müzikleri dinleyerek, kaligrafi (güzel yazı yazma sanatı)  dersi alıp, yazmayı deneyerek, köy pazarını dolaşıp sohbet ederek farklı bir kültürü yakından tanıma fırsatı da buldular.