Usta Yazar Yaşar Kemal, ölümünün 4’üncü yıl dönümünde SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri tarafından hazırlanan görkemli bir törenle anıldı. SAC öğrencilerinin usta yazarı anmak amacıyla hazırladıkları belgesel, Caddebostan Kültür Merkezi’nde gösterildi. Törene katılan Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, “Hissediyorum ki Yaşar Kemal burada bir yerden bize bakıyor” dedi.

Edebiyatın çınarı Yaşar Kemal, ölümünün 4’üncü yıldönümünde Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri tarafından hazırlanan görkemli bir törenle anıldı.  Usta yazarı daha iyi anlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’ın da katılımıyla Çukurova’ya bir inceleme gezisi düzenleyen SAC öğrencileri, bu kez Caddebostan Kültür Merkezi’nde görkemli bir anma töreni hazırladı.

Törende, SAC öğrencilerinin Yaşar Kemal’in romanlarına ilham kaynağı olan Çukurova’nın köylerinde çektikleri belgeselin gösterimi yapıldı. Öğrenciler ayrıca Çukurova’da çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sergi açtılar. Gecenin anısına öğrenci yazılarından ve fotoğraflarından oluşan bir kitap da katılımcılarla paylaşıldı.

“HİSSEDİYORUM, YAŞAR KEMAL BURADA”

Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da yapılan anma törenine Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) ve Yaşar Kemal Vakfından pek çok katılımcı eşlik etti. Törene SAC öğrenci ve velilerinin yanı sıra farklı okullardan öğrenci, öğretmen ve yöneticiler de katılarak usta yazarı saygıyla andı.

Duygusal anların yaşandığı program sonunda bir konuşma yapan Yaşar Kemal’in eşi ve aynı zamanda Yaşar Kemal Vakıf Başkanı olan Ayşe Semiha Baban, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. Baban, “Hissediyorum ki Yaşar Kemal burada bir yerden bize bakıyor. Bugünün koşullarında umutlu olmak çok zor ama bu çocukları görünce umutsuz olmak mümkün değil” diye konuştu.

Usta yazarın eşi Ayşe Semiha Baban’a Sağlık Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Semih Bilgin tarafından bir teşekkür plaketinin sunulduğu geceye; Arif Keskiner, İbrahim Betil, Davut Ögütçü, Seza Yılancıoğlu, Tülay Güngen gibi isimler de katıldı.