Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Kurulu, 1999 yılında aldığı bir kararla 21 Şubat gününü, “Uluslararası Ana Dil Günü” olarak kabul etmiş ve ilk kez 2000 yılında, dünya çapında kültürel çeşitliliği ve çok dilliliği desteklemek amacıyla “Dünya Ana Dili Günü” kutlanmaya başlamıştır.

SAC olarak 21 Şubat’ta dillerin kültürel mozaiğimizin ve zenginliğimizin en önemli parçaları olduğunu vurgulamak amacıyla “Diller: Uygarlığın Renkleri” etkinliğini gerçekleştirdik. SAC öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra kardeş okulumuz Üsküdar SEV Ortaokulu’ndan da öğretmen ve öğrenci katılımı ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte tüm dünya dillerinden şarkılar ve şiirler performansları sergilendi.