‘Yaşamaya Dair’ En Değerli Mücadelemiz: Cumhuriyet

Ve her toplumun böyle bir mücadelesi ve hikayesi var aslında. Bizim hikayemiz de Orta Asya’dan başlar, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanır. Bir memleket kurar; hayali kardeşçe yaşamak olan...

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünü “Yaşamaya Dair En Değerli Mücadelemiz: Cumhuriyet” teması ile büyük bir coşku içinde kutladık.

Tamamı öğrencilerimiz tarafından sahneye konan törende orkestra, koro, drama kulübü, bilişim teknolojileri ve sahne arkası ekibi olmak üzere 65 kişilik muhteşem bir öğrenci ekibi sahnedeydi. Usta şairimiz Nâzım Hikmet’in “Yaşamaya Dair” şiiri ve “Davet” şiirlerinin koro ve orkestra eşliğinde oratoryo olarak sahnelenmesi Cumhuriyetin kişisel ve toplumsal hak ve özgürlüklerine vurgu yapması açısından öğrencilerimizde bir farkındalık yarattı.