SEV Amerikan Koleji'nde verilmekte olan ikinci yabancı dil eğitimi kapsamında öğrencilerimizin eğitimini almakta olduğu yabancı dili içselleştirmeleri ve o ülkenin kültürünü yakından tanımaları amacıyla her yıl MFL Bölümü önderliğinde geziler düzenlenmektedir.

Almanca Öğretmenlerimizden Serpil Okumuş Cenan ve Lale Akkaya, 6-7-8 Aralık tarihlerinde 23 öğrencimizle birlikte Almanya’nın Nürnberg şehrine kültür ve tarih temalı bir gezi

gerçekleştirdiler. Gezinin ilk gününde Unesco dünya mirası listesinde olan Bamberg şehri ve oradaki Altenburg Kalesi gezildi. Sonrasında Maximillian Meydanı, tarihi Belediye Binası ve Ortaçağ Meydanı Grüner Markt görüldü. Günün son aktivitesi, şehrin Noel pazarını gezmekti.

Ertesi gün Nürnberg şehrinde Schöner Brunnen, Frauen Kirche, Kaiser Burg Kalesi, St Lorenz

Katedrali, Roma döneminden kalma şehir surları, Erdemler Çeşmesi, Hitler’in ünlü Nürnberg

mitinglerini yaptığı yer ve Nürnberg mahkemelerinin yapıldığı yerler gezildi. Sonrasında

öğrencilerimize Noel Haupt Markt’ta serbest zaman verildi. Son günü ünlü Alman ressam Albert Dürrer Müzesi'nin gezilmesinin ardından İstanbul'a dönüş yapılarak gezi programı sona erdi. Kuşkusuz bu kış dönemi gezisi, kendilerini hem Alman dili hem de Almanya'nın kültürü açısından yeni bilgilerle geliştiren öğrencilerimizin zihninde güzel anılarla hoş izler bıraktı.