SEV Amerikan Koleji, MUN Kulübü'nün (Model United Nations) bu sene 5-8 Mart tarihleri arasında 4.'sünü düzenlediği SACMUN’20 Konferansı'na ev sahipliği yaptı. Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erinç Yeldan'ın açılış konuşması ile başlayan konferansa çeşitli okullardan yaklaşık 180 öğrenci katılım gösterdi.

Dört gün süren konferansta, okulumuzun SACMUN tarihinde ilk kez ICJ (Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı) ve AP (Birleşmiş Milletler Danışma Kurulu) komiteleri dahil edildi. Tüm komitelerde, gerek tartışmalar gerek çözüm kararları, katılımcı öğrencilerin yaşları göz önünde bulundurulduğunda, oldukça üst düzeydeydi.

Farklı dünya problemlerine çeşitli çözümler üreten öğrenciler İngilizce iletişim kurarak İngilizce seviyelerini ve tartışma becerilerini üst düzeye taşıyarak hem eğlenceli hem de eğitsel bir deneyim yaşadılar.