SEV Amerikan Koleji Drama Kulübü öğrencileri, 22 Ocak 2014 tarihinde Karanlıkta Diyalog Sergisi’ni ziyaret ettiler. “Empatik İletişim Atölyesi” kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikte öğrencilerimiz, görme engelli bir rehber eşliğinde, karanlık bir parkurda 75 dakikalık bir yolculuğa çıktılar. Her katılımcıya farklı şekilde dokunan etkinliğin bitiminde, öğrencilerimizden gelen geri bildirimlerinden bazıları:

- Sergi üzerine saatlerce konuşsam da, anlatmam çok zor, bunun tek yolu deneyimlemek, kesinlikle herkes gitmeli.

- Görme engellilerin yaşadıkları hayatı anlayabilmek, bu etkinlikten sonra anlam kazanıyor.

- “Bakmak görmek midir?”

Bu sergiyi gezin ve bu cümleyi tekrar sorgulayın.

- Çevremizdekileri ve sahip olduklarımızı farkına varmak adına harika bir deneyimdi.

Etkinliğin içeriğiyle ilgili bilgi vermek yerine tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi bu sergiye katılmaya ve bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet ediyoruz.

“Öğrenmenin tek yolu, karşılaşmaktan geçer.”
Martin Buber