Okulumuzda her sene düzenlediğimiz Unimeet Üniversiteler Buluşması, COVID-19 sebebiyle uzaktan eğitim sürecinde bulunduğumuz bu dönemde online olarak gerçekleştirildi.

Yükseköğrenimlerini Türkiye’de sürdürmek isteyen adayların üniversiteleri daha yakından tanımaları amacı ile oluşturulan bu program, 11-14 Mayıs 2020 tarihleri arasında Instagram platformu üzerinden @sacunimeet hesabından yapılan canlı yayınlar ile 8 seçkin üniversiteyi öğrencilerimiz ve velilerimizle buluşturmuştur.

Her üniversite sunumu, ilgili üniversitede okuyan ya da mezun öğrencilerimiz/öğretmenimizin moderatörlüğünde gerçekleşmiştir. Canlı yayınlarda, üniversitelerin; akademik programları, fakültelerin/bölümlerin tanıtımı, akademik kadro ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgilendirme, üniversitenin kampüs olanakları, öğrenim programının içeriği (kullanılan sistemler, yabancı dil çeşitliliği vb.), çift ana dal, yan dal programları, fakülteler/bölümler arası geçiş imkanları, kariyer ofisi çalışmaları (Staj, iş bulma ve deneyim sürecindeki destekler), uluslararası programlar ve iş birlikleri, burslar, mezun ağı ve mezunlarla işbirliği başlıklarında bilgiler verilmiştir.

Yayın öncesinde ve yayın sırasında öğrenci ve izleyicilerden gelen soruların da yanıtlandığı tanıtımların öğrencilerimizin gelecek planlamaları için yararlı olmasını dileriz.