SEV Amerikan Koleji Model Birleşmiş Milletler Kulübü öğrencileri, her yıl yapılan geleneksel SACMUN konferansının beşincisini 5-7 Mart 2021 tarihlerinde düzenledi ve başarı ile tamamladı. Küresel COVID-19 salgını dolayısıyla bu seneki konferans çevrim içi olarak yürütüldü. Başlarda, Türkiye’nin değişik yerlerinden pek çok öğrencinin katılacağı bu çapta bir konferansı çevrim içi olarak yürütmek, oturumlarda yüz yüze yapılan konferanslardaki ruh ve etkileşimi yakalayabilmek konusunda öğrencilerimizde hafif bir kaygı ve çekince olsa da ilk kez deneyimlenen bu etkinlik, başarı ile sonuçlandı.

Bu yılki konferansta ele alınan konular, dünyamızın ve insanlığın geleceği açısından pek çok tehdit barındıran ‘bağlamsal istikrarsızlık ve bozulma’ teması etrafında toplanan konulardı. Katılımcı öğrenciler konferans boyunca çok değerli çözüm önerileri oluşturarak, bu önerilerin uygunluğu ve uygulanabilirliği üzerinde verimli tartışmalar geliştirdiler. Konferansımız, aralarında Almanya’dan 10 öğrenci ile katılan ‘International School on the Rhine’ın da olduğu 19 değişik okuldan toplam 173 delege, 21 yönetici-öğrenci ve 12 danışman öğretmen olmak üzere 200’den fazla kişiye ev sahipliği yaptı.

Yoğun sınav programlarına rağmen konferansa katılıp emek harcayan tüm öğrencileri ve bu konferansın başarıya ulaşması için sene başından beri özveri ile çalışan MUN Kulübü üye öğrencileri ve MUN Kulübü yürütme komitesini tebrik ederiz.