SAC öğrencilerinin İsviçre’de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) yapacakları gezi öncesi okulumuzu 16 Şubat’da ziyaret eden Doğuş Üniversitesi Fizik Bölüm Başkanı ve CERN Atlas Deneyi Türkiye Koordinatörü Serkant Ali Çetin CERN’de yapılan araştırmalar hakkında bilgi vererek öğrencilerimize “sizlerde orada olabilirsiniz” mesajını verdi.

SAC Öğrencileri 20-22 Şubat’ta Evrenin sırrını öğrenmek için Fen Bölümü öğretmenleri ile birlikte CERN-İsviçre’ye gittiler. Evrenin oluşumunu çözmeye çalışan bilim insanlarının araştırmalarını yaptıkları yerde değerli Türk bilim adamı Umut Köse’den detaylı bilgi alarak, merak ettikleri soruları sorma ve cevaplarını öğrenme fırsatı buldular. Öğrenciler, Evrenin geçmişi nasıldır? Tanecikler çarpıştırılarak madde ve enerji dönüşümü nasıl gerçekleşir? Antimadde nasıl oluşur? gibi birçok sorunun cevaplarını ararken seyrettikleri simulasyonlar sayesinde eğlenerek öğrenme fırsatını da buldular. Böylelikle SAC öğrencileri, Fen bölümünün temel amaçlarından biri olan “Bilimsel Çalışma” yöntemlerini yerinde öğrenme şansını elde ettiler.